Teatrul care schimba orasul – 4m2

Va povesteam saptamana trecuta ca am fost la Gala Premiilor Participarii Publice, organizata de CeRe si am ramas impresionata si inspirata de oamenii care nu au stat in banca lor si au avut tupeul sa se implice si sa actioneze.

Astazi vreau sa va prezint o piesa de teatru – „4m2”, care este inspirata din activitatea unor grupuri de initiativa active la nivelul Bucurestiului si care prezinta modul in care cetatenii pot convinge autoritatile sa intervina in decizii publice, pentru rezolvarea problemelor comunitatre (constructii care sufoca orasul, defrisari abuzive ale spatiilor verzi, lipsa transparentei decizionale a administratiei in relatie cu cetatenii etc.).

Piesa „4m2” poate fi vazuta pe 5, 6, 7 aprilie 2015, la 19.00, la Teatrul Mignon (Bulevardul Hristo Botev nr.1, Bucuresti) si a aparut la initiativa CeRe, din dorinta de a stimula spiritul civic al locuitorilor Bucurestiului prin arta.

“4m2 este un spectacol despre solidaritate si responsabilitate, construit in jurul povestii ultimilor patru metri patrati de verdeata dintr-o mare metropola. Pornind de la documentarea unor grupuri de initiativa civica din cateva cartiere din Bucuresti, echipa proiectului a creat o poveste fictionala despre experientele tragi-comice prin care este nevoit sa treacă un om ce isi propune sa lupte pentru a salva de la betonare spatiul verde. Pe alocuri absurd, pe alocuri dramatica, de multe ori surprinzatoare, povestea isi propune sa puna in discutie felul in care fiecare dintre noi, in calitatea noastra de cetateni si membri ai unei comunitati, ne raportam la aceasta si alegem sa devenim sau nu activi in viata ei” Catinca Draganescu si Ioana Petre, scenariu si regie.

Despre piesa de teatru „4 m2”:

•Piesa a fost realizata in urma unui set de intalniri dintre echipa de scenaristi si cetateni din grupurile de initiativa din Lacul Tei, Callatis-Drumul Taberei si Favorit, grupuri sustinute de CeRe prin programul de organizare comunitara

„4 m2” este pusa in scena cu sprijinul unei echipe de actori profesionisti, majoritatea colaboratori ai teatrului Bulandra

•Piesa a avut reprezentatii si in cartierele bucurestene Lacul Tei, Drumul Taberei – Favorit si Callatis, Pantelimon

„4 m2” este realizata in cadrul proiectului “Bucurestiul civic – pentru cetateni cu simt critic”.

4m2

Date tehnice:

Distributia – Mirela Gorea, Ana Ioana Macaria, Profira Serafim, Ana Covalciuc, Silvana Negrutiu, Alexandru Fifea

Costume – Doina Pop

Miscarea scenica – Mihaela Culda

Text si regie – Catinca Draganescu si Ioana Petre

 

Eu mi-am salvat data in calendar si abia astept sa merg la vizionarea piesei. Voua cum va suna aceasta idee?

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *