Viață cu farmec :)

Hai să vă întreb ceva: care este cel mai mic și neînsemnat lucru care vi se poate întâmpla înainte de un eveniment important din viața voastră, dar care vă afectează extrem de tare? Și când zic un eveniment important, mă refer la momentul în care trebuie să susții o prezentare, să mergi la o petrecere organizată de șeful tău, să fii gazda unei întâlniri de mare însemnătate sau orice altă manifestație.

Nu, nu este vorba de pata mică pe care ai observat-o pe rochie abia când ai ajuns la eveniment. Nici de firul de ciorap agățat imediat ce ai urcat la volanul mașinii. Nici de sacoul puțin șifonat pe care ai încercat să-l calci. Nici de pardesiul care parcă nu se potrivește cu ținuta pe care ai ales-o. Nu e vorba nici despre pantofii pe care ți i-ai cumpărat cu o zi înainte și care ți-au făcut deja bătături. Nici despre coafura care s-a stricat după 10 minute de la plecarea ta de la coafor. Și nici despre machiajul care era aproape perfect înainte să ieși din casă, iar acum abia dacă se mai observă.

Este vorba de ceva atât de mic și neînsemnat, încât nici nu ar trebui să vorbesc despre “el”. Însă, dacă tot ne afectează atât de mult și ne influențează starea pe care o avem, o să-i dedic câteva rânduri.

Dacă nu v-ați prins despre “cine” vorbesc, vă spun imediat: este vorba despre coșul care apare pe vârfului nasului exact în dimineața în care urmează să ții un discurs în fața colegilor tăi (Se spune că dacă îți apare un coș pe vârful nasului, s-a îndrăgostit cineva de tine. Păi, bine, măh, da chiar în dimineața aia! Alta mai bună nu și-a găsit?!). Coșul de pe frunte, care arată de parcă ai un corn ce iese în evidență și care te face să ai toată ziua senzația că lumea te privește insistent, că se uită “la coș”/la tine atunci când îți vorbește.

Și asta nu se întâmplă doar în cazul coșurilor. Orice pată, bubiță sau altă problemă a tenului ne face să ne simțim mai puțin frumoși, ne face să ne întristăm și uneori să ne stricăm ziua. Noi, oamenii (femeile, în special), de cele mai multe ori ne lăsăm influențați de lucrurile mărunte din viața noastră, în loc să facem invers: să ne bucurăm de ele și să ne facem griji atunci când chiar trebuie.

Oricum, la un moment dat, toți am avut, într-un fel sau altul, probleme cu tenul: unii mai mari, alții mai puțin accentuate. Eu am avut probleme mari cu tenul când eram în clasa a VIII-a. Mi-aduc aminte și-acum că fruntea și obrajii erau plini de coșuri mici și dese, care parcă nu mai treceau. Am încercat atunci câteva creme, însă nu m-au ajutat. Până la urmă, mama a lăsat problema mea pe seama “adolescenței”: o să treacă de la sine! Și uite-așa, zi de zi, mă duceam la școală cu “capul în pământ”, refuzam să merg la discoteca care se organiza în fiecare vineri la școală și nu ieșeam cu fetele în centrului localității, locul unde se adunau cei mai tari elevi din școală. Am ratat câteva momente, care, aparent, par neînsemnate, însă la acel moment… erau esențiale.

Nu știam atunci de creme sebo-reglatoare, batoane corectoare sau geluri și fluide antiseptice. Acum există numeroase produse pe care le poți folosi pentru a scăpa de tenul cu probleme. Compania Farmec are o gamă variată în acest sens, printre care una dedicată celor care au un ten cu imperfecțiuni – Gerovital Plant Stop Acnee. Recunosc, nu am încercat-o până acum, însă dacă voi avea probleme cu tenul, va fi prima mea opțiune 🙂

Crema Farmec

(Sursa)

Nu trebuie să lăsăm o problemă care poate fi rezolvată în câteva zile sau săptămâni, să ne afectez viața de zi cu zi.

Haideți să o înlăturăm cât mai rapid posibil și să începem să ne bucurăm de fiecare moment fermecător al zilei.

Enjoy everyday live!

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *