conni-si-olita-p848

Adauga in biblioteca ta colectia “Prietena mea Conni”

Editura: Casa

Colectia: Prietena mea Conni

Autori: Liane Schneider, Janina Görrissen

Cuvinte cheie: Parenting, copii, povesti

Nr de pagini: 24 de pagini

Cartile din colectia “Prietena mea Conni” contin o serie de povesti educative, care explica pe intelesul celor mici diverse procese, activitati sau lucruri obisnuite specifice vietii de copil. De la mersul la olita sau la gradinita, la invatarea literelor, toate aceste subiecte sunt prezentate pas cu pas si ilustrare de imagini colorate si foarte dragute. Cartile sunt scrise cu diacritice si au un mesaj educativ pe prima pagina, dedicat parintilor, despre importanta cititului cu glas tare a cartilor, pentru incurajarea lecturii la copil.

Cartile au cate 24 de pagini si sunt recomandate copiilor de 3+ ani.

Conni merge la olita

Cum invatam copilul sa mearga la olita? Cred ca toti parintii care au un toddler trebuie sa citeasca prima carte din colectia “Prietena mea Conni”. Cartea prezinta povestea unei fetite, pe nume Conni, care nu mai vrea sa stea la schimbatul scutecului pentru ca este deja mare. Procesul de invatare si de trecere de la o etapa la alta – de la a face pipi in scutec la a face in olita si apoi la closet, se produce dupa o serie de discutii, experimente si situatii neprevazute, care o ajuta pe Conni sa realizeze cum trebuie sa procedeze in momentul in care vrea sa faca pipi. Iar la finalul povestii, care are desigur un sfarsit cu happy ending, este si un joculet pentru cei mici. Spor la citit si pa, pa, pisu!

 Conni merge la gradinita

 Cum explicam copilului ca e timpul sa mearga la gradinita? Pai incepem cu lecturarea cartii “Conni merge la gradinita”! Pana in momentul in care ii starnim curiozitatea sa asculte tot textul si etapele pe care trebuie sa le parcurga pana este admis la gradinita si cum decurge o zi acolo, ne putem uita la desenele colorate si pline de elemente pe care cel mic sigur le va recunoaste sau chiar numi. Apoi, dupa ce am explorat cum se cuvine toate desenele, putem sa le luam la rand pentru a-i explica celui mic de ce Conni merge la doctor, cum se pregateste pentru gradinita, ce va face acolo si cand se va intoarce mama dupa ea.

Conni merge la ferma

Viata la ferma este pe cat de colorata, pe atat de atragatoare. Iar Conni stie sa profite de fiecare clipa pentru a descoperi casutele animalelor, pentru a se juca si a-si face super amintiri. Timp de o saptamana, Conni a avut parte de experiente palpitante datorita cocosului de dincolo de gard, mulsului vacii, dar si pentru ca a mers pirma oara in tractor si caruta cu cai. S-a  ales in final si cu produse sanatoase de la ferma, cu ouale pe care ea singura le-a adunat in acea dimineata de la gaini, dar si alte bunatati. Sa tot mergi acolo!
 Am rasfoit toate cele 3 carti impreuna cu baietelul meu de 2, 3 ani. “Conni merge la ferma” si “Conni merge la gradinita” i-au starnit cel mai mult interesul. Asta datorita imaginilor colorate si foarte complexe, cu multe elemente si lucruri de observat, analizat, numit sau intrebat.  I-am citit si textul aferent fiecarei pagini, in timp ce el se uita curios la desene si ma intreba: “asta, asta?”, repetand ori de cate ori simtea nevoia. Ce a inteles din ce i-am citit vedem in curand , nu mai e mult pana mergem la gradinita 😉

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *