Antrenează-ți creativitatea, începe cu o lingură!

Ne dă de multe ori bătăi de cap, dar și ne scoate din cele mai neobișnuite situații. O folosim zi de zi, fie pe plan personal, fie pe cel profesional. Ne ajută să găsim soluții la multe probleme, dar și ne facem viața mai frumoasă.

Care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la creativitate?

Mulți ar răspunde la această întrebare cu: ceva inedit, ceva diferit, ceva colorat, fluturași. Eu aș răspunde cu: acel ceva pe care îl faci când ieși din zona ta de confort – think outside the box.

Te consideri o persoană creativă?

Dacă mi-ar fi adresat cineva această întrebare acum 2 ani, răspunsul meu ar fi fost NU, acum însă tind să spun că DA, sunt o persoană creativă. Și sunt mândră să afirm asta!

Creativitatea se dezvoltă, asta pot să o confirm din propria experiență :).

Joi, în a doua parte a zilei, am participat la un workshop despre creativitate, organizat în cadrul PR Forum. Acolo am discutat despre sursele creativității, pe care le voi dezvolta puțin:

  1.        Curiozitatea

Întâmplarea face că pentru 2014, cuvântul care vreau să caracterizeze anul este CURIOZITATE. Vreau să fiu curioasă să încerc, să experimentez, să fac, să mă informez etc. Când ești curios înveți multe lucruri noi și îți dezvolți abilități pe care nu credeai că le ai.

  1.        Curajul

Să ai curajul să spui DA mai mult decât NU. Nu e ușor, nici nu este foarte greu, trebuie doar să vrei. Cu cât ai mai multe lucruri de făcut, cu atât reușești mai multe. O experimentez pe pielea mea zi de zi și are efect!

  1.        Provocarea status quo-ului: De ce?

Când eram mică o înnebuneam pe mama cu această întrebare: De ce trebuie făcut așa și nu altfel? De ce acum și nu mâine? De ce eu și nu sora mea etc.?

Dacă lucrezi într-un domeniu precum este PR-ul sau publicitatea, regula celor 5 “De Ce-uri” la orice campanie este foarte eficientă.

  1.        Citește (și altceva)

Suntem obișnuiți să citim presa care ne place, cărțile de interes pentru noi și foarte greu ceva dintr-o zonă sau domeniul de care nu știm aproape nimic. Schimbă perspectiva: citește despre perscuit, agricultură, astronomie etc.! Nici nu știi ce conexiune poți face și de unde îți vine o idee extraordinară :).

  1.        Fii gelos

Fii gelos pe ideile altora și întreabă-te cum ai fi putut să faci altfel într-o anumită situație sau context. Cum ai fi putut să îmbunătățești un anumit lucru sau să schimbi ceva.

  1.        Pasiune/entuziasm

Pasiunea pentru ceva nu se rezumă doar la a-ți place lucrul/activitatea respectivă. Înseamnă să citești despre domeniul respectiv, să te informezi ce mai apare nou, să fii la curent cu toate, într-un cuvânt -pasiune dovedită.

  1.        Lipsa de lene

Cu toții avem momente în care pur și simplu ne este lene să facem ceva, însă nu trebuie să facem din asta o obișnuință.

 

Totodată, există tot felul de exerciții pe care le poți face pentru ați antrena creativitatea.

De exemplu, să găsești mai multe feluri  în care poți folosi o lingură (minim 10).

Ce zici, accepți provocarea mea?

Start!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *