Atelierul Comsa – 100% romanesc

La inceputul saptamanii va povesteam despre o campanie “Produs in tara ta” care s-a lansat de curand si pe care o sustin si imi doresc sa aiba cat mai multi adepti. Consider ca trebuie sa incurajam economia romaneasca si sa achizitionam produse realizate in tara, care pe langa faptul ca sunt foarte bune (gust, calitate, pret etc.), ne reprezinta.
Astazi vreau sa va prezint un proiect social made in Romania, care pune in centrul atentiei frumusetea, creativitatea si originalitatea si promovarea motivelor traditionale romanesti . Este vorba despre Atelierul de Creatie Comsa, care tocmai s-a deschis in cadrul unui parteneriat cu Hellen Concept Store. Este un concept inovator de intreprindere sociala, dezvoltat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinantat din Fondul Social European, care urmareste promovarea talentului si frumusetii romanesti, mizand si pe implicarea comunitatii.
Deschidere atelier Comsa (1)
Am participat si eu la lansarea prime colectii-capsula “In Mood for Vintage” by COMSA, unde am ascultat cu drag povestile din spatele brandului şi am admirat creatiile speciale si piesele vestimentare unicat, care imbina stilul minimalist cu cel baroc, prin crearea unor tinute elegante cu aer retro. Astfel, croieli si modele simple, ce urmaresc cu succes liniile feminine delicate, s-au intalnit cu rafinamentul elementelor baroce, aplicate sub forma de broderii pe rochiile midi sau lungi si pe jachetele în tonuri acvatice.
Comsa and Sofia
Prin piesele vestmimentare din colectia “In Mood for Vintage”, creatoarea Ana Maria Besleaga pune in valoare exact latura de arta clasica a broderiei. O arta prin care tinutele au fost dintotdeauna decorate, innobilate si personalizate, de-a lungul intregii istorii a vestimentatiei, conferind hainelor unicitate si o tusa de glam, fara insa a le incarca in exces.
Creatiile COMSA sunt disponibile spre vanzare în Hellen Concept Store, pe str. George Enescu nr 8A, ca si pe www.ateliercomsa.ro si pe facebook.com/Atelier-Comșa.

 

DESPRE ATELIERUL COMSA:

Atelierul de creatie vestimentara si broderie Comsa isi propune promovarea motivelor traditionale romanesti – atat prin broderie, cat si prin croielile si patern-urile etno, care readuc in actualitate si reinterpretează portul popular romanesc.

“Pentru ca nimic nu se pierde, ci se reinventeaza, Atelierul Comsa isi propune sa stabileasca noi reguli in materie de New Age Branding. Despicand firul traditiei in patru, am creat concepte si linii noi, ce se vor mula perfect pe viziunea si nevoile constiintei feminine moderne.”, declara Chris Constantinescu, Managerul Proiectului Comsa.

Proiectul si-a propus inca de la inceput sa colaboreze cu tineri designeri romani talentati si sufletisti, care s-au alaturat deja acestui concept social inovator, beneficiind astfel, de sprijinul si serviciile unui atelier profesional de croitorie. Echipa are, de altfel, cate un designer dedicat, care sa creeze modele unicat pentru fiecare client in parte, oferindu-i acestuia o legatura permanenta si personalizata pentru propria comanda. Nu in ultimul rand, proiectul este unul de economie sociala, prin infiintarea atelierului creandu-se  in comuna Cornetu 8 noi locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile.

   

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *