Weekend de parenting

Balaurii emotionali, disciplina si parentingul

Abia rosteste cateva silabe, printre care uneori si mult asteptatul MA-MA , ca deja am emotii si ma gandesc cu groaza la momentul in care o sa realizeze si o sa inceapa sa foloseasca adverbul NU si derivatele lui. Oricum isi arata caracterul puternic atunci cand nu vrea sa manance ceva sau cand ii iau un obiect care in acel moment ii atrage atentia. Nu o fac intentionat. Spre exemplu vreau sa ii arat cum sa tina corect lingurita ca sa poata duce mancarea la gurita, iar el se infurie atat de tare si tipa, incat renunt. Nu stiu daca fac corect, dar ma gandesc ca are timp sa invete si cum sa faca acest lucru si acum il las se joace experimentand pe propria piele. Bine, si pe nervii mei la gandul ca urmeaza sa curat iar pe jos, sa sterg scaunul, sa-l schimb de hainute si sa-l spal pana si pe cap… Balaurii emotionali nu sunt usor de gestionat.

La acestea se adauga, pe masura ce creste, si disciplina si limitele pe care ajungem sa le setam pentru a-i educa si a le asigura un mediu sigur si sanatos. Si aici sunt multe intrebari pe care trebuie sa ni le punem si mai ales sa gasim raspunsul corect si potrivit pentru noi si in relatia cu cel mic. Ca parinti, cat de imporatnt pentru noi este sa setam anumite limite? Ce este important si mai ales cu ce principii venim si cum se reflecta asupra copilului?

Eu nu stiu sa va raspuns la aceste intrebari, dar psihoterapeutii Ioana Agachi si Nicoleta Capraru de la “Eu, parinte ghemotoc” au si experienta necesara, dar au si pregatit un eveniment pe aceste teme – Weekend de parenting.

Evenimentul are loc pe 18-19 martie, la Kindi Center (str. Delea Veche, nr.35) si este deja la a treia editie. Asadar, in cele 2 zile se va discuta despre:

  • Sambata, 18 martie 2017, intre orele 10.00-12.00 – Kit de gestionare a balaurilor emotionali, cu accept pe cum se dezvolta emotiile, crizele de tantrum, criza “Nu”, despre agresivitate si anxietatea de separare.
  • Duminica, 19 martie 2017, intre orele 10.00-12.00 – Kit de aplicare a disciplinei, cu accent limite, intre libertate si NU, disciplina ca insuflare de valori, tipuri de disciplina si despre stilul parintilor prezenti la eveniment.

Weekend de parenting este dedicat parintilor care au copii de pana la varsta de 3 ani, dar si viitorilor parinti, care doresc sa se informeze si sa se pregateasca despre cresterea celui mic inca din perioada sarcinii. Biletul de participare costa 100 de lei/seminar (plata se face in avans), iar inscrierile se fac pe baza completarii unui formular online.

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *