Berger Bit si accentul pe educatia tehnologica

Folosesti des retelele Wi-Fi gratuite de la cafenelele, restaurantele si localurile pe care le frecventezi?

Eu ma conectez adesea la ele, insa nu am dat mare importanta ideei ca cineva s-ar putea sa se conecteze la aceeasi retea si sa obtina cu succes user-ul si parola pe care le folosesc pentru a ma autentifica pe site-urile de e-commerce sau pe conturile pe care le administrez. Acesta este doar un exemplu din domeniul tehnologiei informatiei si este bine sa-l tinem minte. Asa cum trebuie sa fim atenti atunci cand ne alegem parola (o parola puternica trebuie sa aiba peste 14 caractere), este important sa apelam si la companii care ofera servicii de calitate in domeniul tehnologiei informatiei atunci cand avem nevoie.

bb

Pe 4 decembrie am fost la lansarea oficiala a Berger Bit, una dintre Structurile de Economie Sociala infiintate prin intermediul Proiectului „Educatie tehnologica pentru incluziune sociala (I-SET)”. Managerul companiei Dragos Cernat ne-a povestit despre obiectivele proiectului si ne-a prezentat rezultatele obtinute in urma implementarii acestuia. Infiintarea Berger Bit a facilitat accesul pe piata muncii a persoanelor care apartin grupurilor vulnerabile din regiunea Ilfov, prin angajarea si instruirea acestora in domeniul tehnologiei informatiei.

Compania are in prezent un numar de 8 angajati si acopera intreaga sfera de servicii IT, de la consultanta si web development sau tehnologia informatiei, pana la servicii realizate de auditori cu experienta, certificati CISA. Berger Bit isi propune sa atinga cele mai inalte standarde de eficienta in domeniu, oferind solutii profesionale adaptabile cerintelor clientilor.

La evenimentul de lansare, Dragos Cernat a simulat un atac de tipul man in the middle: s-a conectat la unul dintre telefoanele care folosea reteaua Wi-Fi gratuita de la hotel si a intrat in meniu, cu scopul de a ne demonstra cat de usor poti patrunde in telefonul unei persoane, atunci cand nu este securizat corespunzator. A durat mai putin de 2 minute. Asa ca ai grija la ce retea te conectezi!

berger bit

Daca ai nevoie de servicii din domeniul IT si vrei sa sustii in acelasi timp un proiect social, intra pe site-ul Berger Bit sau pe pagina de Facebook. Managerul companiei, Dragos Cernat, este deschis oricand pentru o discutie si gata sa-ti ofere cele mai bune sfaturi pentru nevoile tale. Il poti contacta la adresa de email dcernat@bergerbit.ro.

The future is easier with Berger Bit 🙂

 

 

 

comments

  • Geronimo

    parolele de gen "Welcome" sint excluse :)

    • Sofia

      Sau parole precum: nume.prenume, ziua de nastere, numele copilului etc.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *