Brasovul – destinatie de vacanta

Ma numar printre norocoasele care sarbatoresc de 2 ori pe an Craciunul: pe stil vechi si pe stil nou, cat si alte cateva sarbatori. Asa ca de obicei si vacantele sunt mai lungi si mai numeroase pentru mine.

Poate ca nu toate sarbatorile sunt asteptate si petrecute cu aceeasi intensitate, insa fiecare are un rol important in viata mea. Dupa ce pe 25 decembrie am sarbatorit primul Craciun alaturi de sotul meu, pe 7 ianuarie am repetat experienta, de data aceasta alaturi de nasii nostri, care au venit in Romania in vacanta, sa sarbatoreasca Craciunul. Asa ca ne-am luat inca 4 zile de concediu si ne-am relaxat la munte, Am ales ca destinatie de vacanta Brasovul pentru ca este un oras superb si o punte de legatura catre multe alte statiuni, unde poti face tot felul de activitati. Am inchiriat un apartament cu 2 camere aproape de centru si uite-asa vacanta noastra a inceput.

Brasov_poza

In prima zi am hoinarit pe strazile orasului, atat in centru, cat si prin imprejurimi, in ideea de a descoperi locuri si localuri ascunse de privirea turistilor. Am fost in Piata Sfatului, la Biserica Neagra, la Turnul Alb si Turnul Negru, am urcat cu telecabina pana la varful Tampa si am coborat pe jos, ca sa facem putina miscare, iar apoi am gasit, pe o straduta ascunsa, un local in stil german – Am Rosenanger, unde am mancat o cina delicoasa.

A doua zi am mers in Poiana Brasov, unde ningea ca in povesti. Eu, insarcinata fiind in luna a 7-a , am ales sa fac cateva ture cu saniuta, ceilalti s-au aventurat cu skiurile si placa. Daca vreti sa inchiriati echipamentul, in Poiana Brasov costurile sunt urmatoarele: sanie – 10 Ron/zi, skiuri – 50 Ron/zi si placa – 60 ron/zi, iar aici puteti vedea cat este urcarea cu telecabina. Dupa o zi plina in care m-am bucurat de privelistea minunata, am ajuns in Brasov extenuata.

Rasnov

 

Ziua trei am rezervat-o pentru zona Rasnov si Bran. Desi am mai vizitat vara trecuta Cetatea Rasnov, am mers pentru a doua oara acolo (intrare – 12 Ron), apoi am ajuns la Pestera Valea Cetatenii, care de altfel este foarte faina (intrare – 15 Ron).

BranDupa ce am ajuns in Bran, am decis sa vizitam si o pestera mai putin cunoscuta de majoritatea oamenilor – Pestera cu Lilieci din satul Pestera. Pentru ca nu este amenajata, ne-am echipat cu lanterne si am explorat pestera intunecata, unde hiberneaza liliecii in perioada iernii. A fost interesanta aceasta experienta, la care doar unii au acces.

Pestera

Iar seara ne-am intors in Brasov, unde am cinat la restaurantul Sergiana, cunoscut pentru bucatele sale extraordinare. Am facut rezervare in prealabil, altfel nu am fi avut nicio sansa sa gasim o masa libera acolo.

Si uite ca a venit si ultima zi de vacanta, pe care am decis s-o petrecm vizitand cateva obiective in drum spre casa. Asa ca ne-am imbarcat si am pornit spre Sinaia. Prima oprire: castelul Peles si Pelisor. Ne-am aventurat pe dealul lunecos pana in fata castelelor, am facut cateva selfie-uri, insa nu am intrat sa-l vizitam. Ramane pe data viitoare, cand vom avea mai mult timp liber. Oricum, plimbarea printre fulgii de nea ne-a imbujorat obrajii si ne-a facut sa ne bucuram inca o data de iarna si gerul specific perioadei.

Daca vreti sa va faceti vacanta de iarna la Brasov este important sa va stabiliti un orar de activitati, cat si bugetul disponibil si in functie de acestea sa incepeti cautarile. Oricum, pentru 2 persoane, bugetul ajunge la minimum 1.000 de Ron, daca aveti in plan sa vizitati cateva obiective turistice si sa mergeti si pe partie.

Vacanta placuta!

P.S: Va recomand sa alegeti Brasovul ca destinatie de vacanta. Nu veti regreta!

 

comments

  • Oleg Gnilenco

    Apropo de apartament, l-am inchiriat de la Synconcept prin airbnb.com .P.S. daca contactati direct, nu mai platiti bani in plus pentru intermedierea airbnb :) (aprox. 16euro)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *