BuzzCamp-ul din toamna

Despre proiectele care mi-au marcat dezvoltarea si evolutia personala si profesioanala scriu intotdeauna cu mare drag. Astazi vreau sa iti povestesc despre BuzzCamp (fostul BizCamp), un eveniment adresat tinerilor, care are loc in luna noiembrie, in mai multe orase din tara.

De BuzzCamp am auzit prima oara in cadrul unui proiect la care participam – Empower Campus, organizat de Inspire Group. Se desfasura in aceeasi perioada, prin urmare nu am reusit sa ajung la el, insa dupa cateva luni, am avut ocazia sa particip la organizarea lui.

În ziua evenimentului eu, care faceam parte din echipa de organizare, eram atat de patrunsa de cele pe care le auzisem și mi-a placut atat de mult cum s-a desfasurat, incat nu-mi venea sa cred ca am ratat asa ceva pana atunci. Voiam sa asist la toate workshop-urile, sa aud tot ce se vorbeste la conferinte, dar era imposibil intrucat trebuia sa ma ocup si de organizare.

Cateva editii la rand m-am ocupat de organizarea si promovarea evenimentului si a fost unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le-am facut. Sa faci cunoscut un proiect care ajuta tinerii sa se dezvolte, sa realizeze ca ei pot, ca sunt capabili, ca au abilitati care trebuie doar descoperite, era multumitor d.p.d.v. sufleteste si foarte interesant ca experienta. Ziua in care primeam email-uri de la tineri care ne scriau ca le-am schimbat viata, ca i-am ajutat, ca acum au incredere in fortele proprii etc., ne umplea de energie pozitiva si ne facea sa organizam cu drag urmatoarea editie.

10685383_671515739610767_272427417592661424_n

(Sursa)

BuzzCamp este un eveniment complex: dimineața au loc conferințe pe teme de dezvoltare personala, iar dupa-amiaza workshop-uri sustinute de companii. Totodata, in pauze tinerii pot interactiona cu reprezentantii companiilor la Fotoliile de consiliere, unde ii pot intreba despre: redactarea CV-ului, interviul de angajare, metode de recrutare, investitia in dezvoltarea angajatilor etc. Din punctul meu de vedere cuprinde mai tot ce isi poate dori un tanar aflat la inceput de drum: si dezvoltare personala, si profesionala. Evenimentul se organizeaza in mai multe orase din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj etc., oferind in acest fel oportunitatea mai multor tinerii sa participe la el.

In plus, pe site-ul BuzzCamp sunt publicate constat articole si stiri despre oportunitati de voluntariat sau internship-uri si job-uri, interviuri cu traineri sau reprezentanti ai companiilor, toate menite sa ajute tinerii aflati la inceput de drum profesional.

Am participat la BuzzCamp ca organizator (dar implicit si ca participant) si ma bucur de fiecare data cand intalnesc  tineri care imi povestesc ca au fost la eveniment si abia asteapta urmatoarea editie.

BuzzCamp se apropie. A mai ramas putin, asa ca grabiti-va sa va inscrieti aici! 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *