Conferinta "Montessori si starea de bine" + CONCURS

La sfarsitul acestei saptamani, pe 26 noiembrie, are loc Conferinta anuala “Montessori si starea de bine”. Evenimentul se desfasoara la Crystal Palace Ballrooms, sala Viena, incepand cu ora 09:30.

Metoda Montessori a fost initiata de Maria Montessori si este cunoscuta in toata lumea. Eu ma documentez de ceva timp despre aceasta metoda si imi doresc sa aflu mai multe, tocmai pentru a face o alegere potrivita pentru copilasul meu.

Educatia copilului prin metoda Montessori presupune invatarea de catre cel mic a conceptelor abstracte prin manipularea obiectelor concrete. Astfel, materialele didactice clasice devin arii curriculare organizate pe zone de interes, iar obiectele pe baza carora cei mici invata, sunt expuse la nivelul lor si acestia le aleg in functie de preferinte. Iar pe masura ce se simt pregatiti si considera ca pot trece la alta etapa, vor alege un alt material, care are un nivel de dificultate mai mare, ceea ce pe termen lung asigura dezvoltarea potentialului maxim al copilului.

”Sa presupunem ca v-as spune ca a fost odata o planeta fara scoli si fara profesori, unde studiul ar fi o notiune necunoscuta, dar in care totusi locuitorii  care nu ar face altceva decat sa traiasca si sa se plimbe  au ajuns sa stie toate lucrurile si sa le asimileze ca si cum le-ar fi invatat; ati crede ca romantez? Ei bine, acest lucru, desi pare fantezist, este real. Este modul de a invata al copiilor. Este drumul pe care ei il urmeaza. Invata totul fara sa stie ca invata si facand lucrurile pas cu pas trec de la inconstient la constient, mergand intotdeauna pe calea bucuriei si a dragostei”, spune Dr. Maria Montessori.

Invatamantul de tip Montessori este apreciat de tot mai multi parintii deoarece contribuie la satisfacerea nevoilor fizice, mentale, spirituale si emotionale ale copiilor. In Romania, in ultimii ani, a crescut mult numarul de institutii pre-scolare care educa piticii pe baza acestei metode.

Daca sunteti curiosi sa aflati mai multe despre ce presupune metoda Montessori si care sunt princiiple care stau la baza ei, conferinta “Montessori si starea de bine” este locul ideal unde puteti afla aceste lucruri.

Va las mai jos agenda conferintei si informatii despre cum puteti castiga o invitatie la eveniment 🙂

afis-ademr

Agenda evenimentului

09:00 – 09:30: Inregistrarea participantilor, Sala Viena, Crystal Palace Ballrooms

09:30 – 09:45: Cuvant introductiv

09:45 – 10:45: “Montessori si starea de bine”: Anca Trifu, Ana Maria Brezniceanu

11:45 – 11:15: Coffee break

11.15 – 12.45: “Fericit si sanatos in aer liber”: Julie Mountain

12:45 – 14:15: Pranz

14:15 – 15:05: “Fericit si sanatos” – Grup 1 *: Julie Mountain, Atelier in aer liber

14:15 – 15:05: “Bucuria de a invata: Montessori 3 – 6 ani”: Adela Munteanu, Magda Ghecea, Veronica Andrei

15:15 – 16:05: “Fericit si sanatos” – Grup 2 *: Julie Mountain. Atelier in aer liber

15:15 – 16:05: “A invata cu bucurie: Montessori 6 – 12 ani”, Florina Silivestru, Corina Petcu, Catalina Nica
CONCURS:
Daca doriti sa castigati o invitatie la eveniment, care include participarea la sesiunile de dimineata si la cele de interior de dupa pranz (nu ofera acces la atelierul in aer liber cu Julie Mountain), urmati pasii de mai jos:
1. Scrieti intr-un comentariu la acest articol care este motivatia voastra de a participa la Conferinta “Montessori si starea de bine” si de cand stiti despre aceasta metoda?
2. Daca nu ati dat like la pagina Frunzaresc.eu, o puteti face acum 😛
Anunt castigatorul vineri, 25 noiembrie, la 10.00, prin tragere la sorti, prin intermediul random.org.
Mult succes! 🙂
Later edit: Conferinta s-a amanat din motive tehnice. Revin cu informatii  🙂
Va invit sa frunzariti si alte pagini ale blogului meu, iar daca vreti sa fiti la curent cu articolele noi pe care le public, dati like la pagina de Facebook Frunzaresc si va voi tine la curent 🙂

comments

  • Pascal Olga

    Este o metodă binevenită pentru copii, dar și pentru noi, părinții.Ar trebui să participăm la astfel de evenimente pentru binele copiilor noștri.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *