Crosul Pădurii: aleargă și zâmbește

Sportul este o activitatea care nu lipsește din viața mea. Încă din perioada școlii mergeam cu drag la orele de sport, dar mai ales la cele în care profesorul ne punea să alergăm în jurul lacului din localitate. Pentru mine era locul și momentul potrivit să-mi depășesc limitele. Îmi doream să ajung prima la finish.

Când s-a organizat prima competiție de cros din zonă, mi-am arătat imediat intenția de a participa. Până în ziua marelui eveniment, m-am antrenat constant și mi-am setat obiective pe care am încercat să le ating. Acest lucru m-a ajutat să iau locul întâi la competiție, un motiv de mândrie pentru părinții mei, dar și pentru mine.

Ulterior, când am ajuns la liceu, m-am înscris în echipa de handbal feminin. A fost o experiență extraordinară și neobișnuită. Pe lângă adrenalina de la meciuri, antrenamentele erau foarte faine și provocatoare. Aveam un antrenor care știa să ne scoată din zona de confort și să ne facă să devenim mai bune cu fiecare antrenament sau meci.

La facultatea aveam un teren alături de cămin, așa că de cele mai multe ori îmi petreceam serile jucând basketball, fotbal sau alergând. Ne adunam o gașcă mare, ne împărțeam pe echipe și dădeam start jocului.

Momentan, deși nu practic un sport preformanță, îmi propun mereu să fac lucruri care să mă ajute să-mi mențin corpul sănătos. Fie că vorbim de drumeții montane, de mersul pe role sau jogging-ul, toate acestea fac parte din rutina mea, în diferite măsuri. Am fost și la sală, la programul Body Upgrade, care a fost foarte tare. Dar sportul în are liber este o activitate pe care o pot practica ușor, mai ales că am un parc în apropierea casei.

Crosul padurii

Primăvara aceasta am spus DA unei noi provocări. Am decis să alerg pentru prima oară la Crosul Pădurii, cursa de 5 km. Crosul Pădurii este un eveniment organizat de Viitor Plus, care își propune, prin această acțiune, să promoveze sportul în aer liber și să strângă fonduri pentru împăduriri în campania « Pădurea Copiilor ». Participanții se pot înscrie la curse de 5 km, de 10 km, de 15 km, dar și curse pentru copii. Toți sunt așteptați cu drag la marea alergare a primăverii.

Anul acesta, sloganul Crosului Pădurii este : Aleargă și zâmbește! Apropo, știai că : alergarea relaxează, îmbunătăţeşte starea de spirit și de sănătate, îţi dă ocazia să îţi depăşeşti propriile limite, să capeţi încredere în tine și poate fi o metodă de a-ți face prieteni noi.

Pentru Crosul Pădurii m-am antrenat din timp și acum sunt pregătită să ajung cu brio la linia de finish. Și nu oricum, ci cu zâmbetul pe buze. 🙂

Ne vedem la linia de start!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *