Cultivarea inteligentei parentale

Cum cultivam inteligenta parentala?

Ea-El, asa incepe totul. Cand ea il intalneste pe el si in priviri li se citeste sclipirea pe care doar in anumite momente o ai, atunci e clar. Nu mai e mult pana se trece la urmatorul pas, acela de a intra intr-o relatie si, poate in timp, de a forma o familie impreuna. Desigur, atunci cand ambii parteneri sunt pregatiti. Ea poate fi diferita de el, asa cum el se deosebeste la atatea lucruri de ea. Si e normal sa fie asa! Insasi aceste diferente ii fac unici si speciali.

Cand Ea-El devin NOI, se trece la o noua etapa in viata lor. O etapa in care ei au decis sa se accepte si sa se iubeasca asa cum sunt, cu diferentele, asemanarile, pasiunile si lucrurile care ii deosebesc. Devin apoi parinti si toate aceste lucruri care ii diferentiaza si ii caracterizeaza, se transpun in relatia cu cel mic. Stilurile parentale isi pun amprenta asupra copilului si ii vor defini copilaria si adolescenta. Cu totii ne dorim sa fim parinti buni, parinti rabdatori cu copiii nostri, parinti atenti si foarte iubitori cul mic. Vrem sa aiba parte de o copilarie frumoasa, fara prea multe momente triste. Evitam sa facem greselile pe care le-au facut parintii nostri si ne propunem sa fim diferiti.

E important sa ne oprim uneori si sa facem o retrospectiva, sa ne analizam, sa ne gandim ce am facut bine sau nu, sa mai citim ceva pe acest subiect, sa aflam si opinia unor specialisti vis-a-vis de sanatatea relationala a familiei si starea de bine a familiei si a copiilor.

Inteligenta parentala este un subiect despre care se poate vorbi mult, insa mai bine va las pe mana specialistilor. Un eveniment fain pe aceste subiect va avea loc pe 29 octombrie, in Bucuresti, la Biavati Events si este organizat de Pagina de Psihologie in colaborare cu Mozaic Media si Salvati Copiii. Cultivarea inteligentei parentale prin curaj, compasiune si conectare” este tema evenimentului la care vor fi speakeri trei dintre cei mai apreciati experti in psihologie si parenting. Ei vor urca pentru prima data pe aceeasi scena si vor povesti despre: nevoile reale ale copiilor, flexibilitatea si inteligenta parentala, impactul relatiei de cuplu asupra dezvoltarii si sanatatii copilului, dar si despre sanatatea emotionala si relationala a intregii familii.

Programul evenimentului:

09:30-10:00 Inregistrarea participantilor

10:00-11:30 Importanta sanatatii sexuale: despre corp, emotii si relatii in educatia sexuala a copiilor

11:30-11:45 Coffee break

11:45-13:15 Stilurile parentale – impactul lor in cuplu si in relatia cu cei mici

13:15-14:30 Pauza de pranz

14:30-16:00 Inteligenta emotionala – cum ii putem ajuta pe copii sa se imprieteneasca cu emotiile

16:00-17:00 Q & A – intrebari si raspunsuri

Locatie:

Evenimentul va avea loc la Biavati Events.

Preturi si inscriere:

Inscrierea se face completand datele in acest formular, pana pe 27 octombrie, iar taxa de participare este de 200 lei.

Pentru mai multe informatii puteti trimite un e-mail la adresa contact@paginadepsihologie.ro sau sa accesati pagina de Facebook a evenimentului.

Eu voi incerca sa ajung la el 😉

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *