Cum am tras cu arma!

Și-a îndreptat mâna către noi și s-a prezentat. Am răspuns politicoși și am mers spre direcția în care ne-a indicat. Am trecut printr-un hol, apoi am coborăt scările, după care am mai mers prin câteva holuri și gata, eram la destinație.

Înainte de a intra în cameră, am completat într-un tabel datele noastre (e o măsură de precauție) și am așteptat curioși și entuziasmați următoarele indicații.

Instructorul ne-a adus câte o pereche de căști și ochelari de protecție, apoi a început să ne explice câteva reguli. Ne-a arătat poziția corectă atunci când țintești, cum trebuie să ținem arma, ce faci în momentul în care obosești, cum încarci arma cu gloanțe etc.

Pentru a  ținti cât mai precis, am făcut un mic exercițiu: instructorul a pus o monedă pe armă și ne-a încurajat să apăsăm pe trăgaci, fără a mișca arma, astfel încât moneda să nu cadă. În acel moment arma nu era încărcată.

Amicul meu a fost primul care a tras cu arma, după care am urmat eu. Chiar dacă aveam căștile de protecție, zgomotul era foarte puternic. Mă întrebam oare ce făceau soldații în armată, pe câmpul de luptă?! Nu cred că aveau căști de protecție în acel moment.

Simțeam cum adrenalina îmi urcă prin vene, dar eram și puțin panicată de ce se întâmpla. Știam că atunci când apeși pe trăgaci, sare o parte a glonțului. Dar acum, pentru că auzeam zgomotul și vedeam bucățile de oțel care zboară cu putere în toate părțile, mi s-a părut puțin scarry.

A venit și momentul în care trebuia să trag cu arma. Ținta era la 5 metri distanță. Instructorul mi-a explicat încă o dată regulile și m-a lăsat să încerc această nouă experiență. După 5 gloanțe, am făcut o pauză. Am primit felicitări pentru preciziea și îndemânarea mea.

arma 2

Cum a fost? Foarte fain, dar destul de dificil.

Arma mi s-a părut un pic grea, iar după 3 gloanțe deja obosisem. Când apeși pe trăgaci, pistolul se ridică puțin în sus și simți cum te împinge în spate. Îți dă senzația că nu o să țintești niciodată pe mijloc. Cu fiecare glonț tras, ai din ce în ce mai multă energie și te ambiționezi să țintești cât mai bine.

După ce am tras 15 gloanțe, instructorul a mutat ținta la 10 metri. Aici a fost mai dificil, ai nevoie de mai multă experiență pentru a ținti pe mijloc.

Dacă mă întrebați dacă aș repeta experiența, aș spune: poate cu altă armă 🙂

comments

  • Emil Calinescu

    SI cu o alta tinta. Morala: n-o enervati pe Sofia. Acum stie sa tinteasca.

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *