CV-ul care te diferentiaza

Iti mai aduci aminte cand ti-ai facut primul Curriculum Vitae (CV)?

Care au fost pasii pe care i-ai urmat?

Fie ca vorbim de ultimii ani de liceu sau primii ani de facultate, la un moment esti pus in situatia de a-ti face CV-ul. Este o experienta prin care trece fiecare dintre noi.

CV

(Sursa)

CV-ul a devenit la ora actuala un element indispensabil atunci cand aplici pentru un job, pentru un internship sau un program de voluntariat. Incepand de la aspect, pana la continutul propriu zis, fiecare detaliu conteaza! Recrutorii devoreaza fiecare cuvant si sunt atenti la fiecare greseala pe care o faci. Pana a fi chemat la un interviu, CV-ul este cel care te diferentiaza de alti candidati si te ajuta sa iesi in evidenta. CV-ul este ca o carte de vizita, el trebuie sa-i comunice recrutorului ca tu esti candidatul potrivit pentru job-ul la care ai aplicat.

La o definire simpla, am putea spune ca CV-ul este o insiruire de date generale si informatii despre activitatea si abilitatile unei persoane. In realitate, CV-ul este mult mai complex si trebuie sa tii cont de cateva reguli in realizarea sa.

Ce ar trebui sa contina un CV bun?

1. Formatul CV-ului. Exista mai multe tipuri de CV-uri (cronologic, functional, combinat etc.), de aceea este bine sa-ti faci un CV care te caracterizeaza si care se potriveste job-ului pentru care aplici. Totodata, ai putea sa incerci sa faci un CV creativ, mai ales ca exista site-uri care te pot ajuta in acest sens (De exemplu: www.celmaibuncv.ro);

2. Datele personale. Cand completezi CV-ul cu datele personale, asigura-te ca ai trecut numarul de telefon corect, adresa blogului (daca ai un blog), profilului de LinkedIn/Facebook si o adresa de email oficiala (nume si prenume);

3. Fotografia. Incearca sa inserezi o poza profesionista in CV;

Citeste articolul integral pe site-ul BUZZ!Camp

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *