Dacă ai avea toţi banii din lume, dar tot ar trebui să ai un job, ce ai alege să lucrezi?

Este întrebarea care mi-a fost adresată la un workshop de dezvoltare personală (susținut de Geo Pană) și la care mi-a fost greu să dau un răspuns, pe moment. Am regăsit-o ulterior pe site-ul motivonti.ro, într-un articol în care erau propuse 10 întrebări care te vor pune pe gânduri.

Job

 

(Sursa)

Deși pare o întrebare foarte simplă, dacă stai să analizezi puțin și să te gândești mai profund, realizezi că este chiar dificil să răspunzi la ea.

Pentru mine, un lucru este evident: dacă aș avea toți banii din lume, nu aș renunța la job. Din punctul meu de vedere dacă renunți la job, renunți la o parte din tine, la dezvoltarea ta, la evoluția, la viitorul tău. Nu spun că dacă stai acasă nu te poți implica în diverse proiecte sau campanii, că nu poți face ceva pentru dezvoltarea ta, însă consider că dacă ai făcut acest pas, ai ales să te izolezi de societatea în care trăiești, ai decis să te rupi de realitate. Pentru că fără să vrei, vei începe să vezi lucrurile altfel, îți vei însuși activități noi, vei avea alte priorități și vei intra într-o rutină din care va fi greu să mai ieși.

Întotdeauna am pornit de la premisa că în viață este bine să faci doar lucrurile care îți plac. Știu, pare greu de realizat pentru că de multe ori trecem prin situații și suntem nevoiți să facem și lucruri care nu ne plac, însă acestea ar trebuie să fie o excepție, o abatere de la regulă, nu o normalitate. Când ne alegem un job, trebuie să căutăm ceea ce credem că ne place, că ne-ar aduce satisfacție profesională și apoi să ne implicăm 100%, să dăm ce e mai bun din noi, căci doar așa vom obține rezultate pe măsura așteptărilor.

Așa cum ne alegem hainele care ne plac, ieșim cu prietenii care ne binedispun și investim în pasiunile care ne aduc împlinire, ar trebui să fie și cazul job-ului pe care îl avem. Trebuie să găsim un job la care să mergem cu drag, în fiecare zi, care să fie un motiv de mândrie și împlinire, care să ne ajute să evoluăm pe plan profesional și la care să fim apreciați și valorizați.

Dacă aș avea toţi banii din lume, dar tot ar trebui să am un job, aș alege să lucrez în sectorul non-guvernamental, aș alege să fac bine oamenilor din jurul meu, să fac proiecte care aduc un plus de valoare societății în care trăiesc, aș alege să aduc zâmbete pe buzele celor care au nevoie, aș alege un job care să mă facă să mă simt împlinită pentru că îmi aduc contribuția la fericirea comunității.

Tu ce job ai alege? 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *