De ce citesc cărți motivaționale?

De ce citesc cărți motivaționale?

Răspuns: pentru că mă motivează 🙂

Am decis să scriu despre cărțile motivaționale pentru că în ultima perioadă am tot auzit că sunt o pierdere de timp. O fi, pentru unii! Pentru mine nu sunt și o să vă spun și de ce.

După cum știți și voi deja, unii oamenii sunt în mod natural optimiști, în timp ce alții nu. Cei care s-au născut cu această abilitate – de a gândi pozitiv –  pornesc din start cu un avantaj pentru că privesc lucrurile diferit și obțin rezultatele la care visează mult mai ușor.  În schimb, cei pesimiști trebuie să lucreze mai mult cu ei pentru a ajunge la același nivel, iar cărțile de dezvoltare personală mi se par o soluție foarte bună pentru asta, pe lângă susținerea pe care o ai de la prieteni sau familie.

De ce? Pentru că atunci când citești cărți de dezvoltare persoanlă  ajungi să te descoperi pe tine, îți pun întrebări legate de comportamentul și atitudinea ta, găsești și aplici soluții care te ajută să nu mai privești lucrurile doar dintr-o perspectivă – cea negativă; ții cont de sfaturi și exemple care te motivează și te ajută să acționezi diferit în diverse situații, capeți încredere în tine și încet, încet devii alt om.

Acum 2 ani eram o persoană pesimistă, gândeam negativ și porneam mereu de la premisa că nu sunt în stare să fac anumite lucruri, că nu sunt capabilă, că nu pot. Ulterior am descoperit cărțile de dezvoltare personală și cu fiecare carte citită am început să aplic câte ceva. Nu pot să spun că acum nu gândesc negativ, însă am ajuns la nivelul în care privesc o situație pornind de la ideea că:  întotdeauna există o soluție. Iar această atitudine m-a ajutat să perseverez, să obțin rezultate și să am mai mare încredere în mine.

Carti

 

(Sursa)

Prin urmare, dacă simți că vrei să citești o carte despre cum poți să ajungi să ai mai multă încredere în tine, fă-o! Nu ai nimic de pierdut. Într-adevăr, este vorba de timpul tău, dar timpul tău consumat pentru a citi o carte care îți dă o stare de bine și te ajută să te dezvolți pe plan personal. La fel de bine poți alege să desenezi, să scrii sau să citești un roman sau orice altă activitate în care îți face plăcere să te implici .

De exemplu, în momentul de față citesc cartea “100 de căi spre fericire”, scrisă de Timothy J. Sharp, pentru că simt nevoia să aflu care sunt lucrurile care mă pot ajuta să mă bucur mai mult de viață. În cartea am găsit câteva exerciții pe care am început deja să le pun în practică și de a căror rezultate sunt încântată, iar faptul că citesc această carte îmi provoacă o stare pozitivă.

Săptămâna viitoare voi reveni cu un articol în care voi reda care sunt obiceiurile menite să aducă fericirea,  cum poți ajunge să ai o gândire pozitivă și o viață fericită, relații mai bune și un corp sănătos.

Până atunci însă aș vrea să vă întreb: care sunt motivele pentru care alegeți să citiți cărți de dezvoltare personală?

comments

 • Emil Calinescu

  Pot sa spun care sunt motivele pentru care aleg sa le evit?

  • SofiaF

   Sa le auzim!

 • Anca

  Citesc anumite capitole din cartile care imi atrag atentia sau sunt recomandate de specialistii in anumite domenii care prezinta interes pentru mine. Eu gasesc in cartile motivationale adesea lucruri pe care le stiu dar nu le aplic pentru ca desi le stiu uitasem de ele. Spor la citit, Sofia! Asteptam si o lista de recomandari pe care o vom completa si noi :)

  • SofiaF

   Multumesc pentru comentariu si idee, Anca :)Voi face neaparat o lista cu recomandari.

 • Emil Calinescu

  Sofia, iti raspund cu un exemplu.Am avut un profesor in facultate, nu-i dau numele, foarte ingamfat. La un examen ii oferise un coleg o carte de citit, a unor colegi profesori (o doamna profesoara si asistentul ei). Profesorul asta batran si ingamfat a refuzat-o, zicand: NU CITESC CARTI PE CARE LE-AS PUTEA SI EU SCRIE ORICAND!Exact asta e parerea mea despre cartile motivationale: as putea sa scriu oricand asa ceva. Nu-ti trebuie nimic, nicio expertiza. Pur si simplu te gandesti la niste banalitati crunte, la niste clisee care dau super-bine, si le ambalezi frumos. Daca ai ceva carisma le prezinti intr-o conferinta. Daca nu ai carisma, scrii doar o carte cu ele.Ti-am raspuns acum la intrebare?

  • SofiaF

   Daca poti sa scrii o carte motivationala, de ce nu o faci?!Nu e chiar atat de simplu precum pare...Oricum, nu e nimic rau ca nu citesti carti motivationale, important e sa citesti alte genuri :)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *