De ce ofer critică constructivă

“Critica are puterea de a face bine atunci când există ceva ce trebuie distrus, dizolvat sau redus, dar ea nu poate avea decât un efect dăunător atunci când vrei să clădești”, spunea Carl Jung.

De ce am început cu acest citat?

Pentru că vreau să vă spun despre noul meu hobby și anume acela de a critica. Știu, o să zâmbiți! Dar nu sunt sarcastică, nici crudă și nici o fac cu inimă rea. Din contra, critică constructivă ofer (sau pozitivă) și acest lucru îmi aduce o mare satisfacție.

(Sursa)

M-am ales cu acest hobby de curând, când interesată fiind de tot ce se întâmplă în sociatatea civilă și mediul ong din R.Moldova, am observat un decalaj major  în ceea ce privește implementarea și promovarea evenimentelor și proiectelor pe care le realizează organizațiile non-guvernamentale. Astfel, am decis să le scriu ong-urilor moldovenești cum ar fi mai bine să se promoveze în mediul online și ce canale să folosescă astfel încât să obțină mai multe rezultate și o mai bună vizibilitate.

Nu am venit cu multe lucruri noi, mai degrabă am insistat să le arăt care sunt principalele greșeli pe care le fac și cum le pot remedia. M-am bucurat mult să văd că inițiativa mea este primită cu bucurie de reprezentanții ong-urilor. Unii au pus în parctică deja sfaturile mele și au obținut și rezultate: “Am început punerea în practică a unor sugestii. Mersi! Au impact!”.

În acest context, mă gândesc oare cum ar fi daca fiecare dintre noi, în funcție de domeniul de expertiză, ar ajuta un om, o asociatie/organizatie, o instituție etc.? Dacă ar oferi din proprie inițiativă câteva sfaturi unor persoane care au nevoie de ele?

Într-adevăr, critica nu poate avea un efect dăunător atunci când vrei să clădești, însă dacă o faci din dorința de a ajuta și vii cu soluții la ceea ce nu este bine, atunci situația se schimbă radical.

(Sursa)

Vă încurajez să oferiți critică constructivă, să fiți sinceri și deschiși, să faceți fapte bune și să vă bucurați de sentimentul de satisfacție pe care îl aveți în acel moment.

P.S: Dacă vreți să vă ofer critică constructivă, trimiteți-mi un email !

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *