De ce trăiesc mai mult oamenii fericiți, Jordi Quoidbach

Am citit cu drag această carte și am extras câteva idei pe care vi le recomand să le citiți atunci când nu sunteți într-o stare excelentă sau pur și simplu vreți să vă bucurați auzul cu ceva frumos.

1. Pentru unii, fericirea înseamnă să trăiești mai multe emoții pozitive, puține emoții negative și să ai un sentiment general de satisfacție în viață. Pentru alții, este vorba mai degrabă să dai un sens vieții, să te accepți pe tine, să ai relații sociale înfloritoare și, cum se spune, să te realizezi pe deplin.

2. Dacă n-aș păstra nici o amintire a ceea ce tocmai sunt pe punctul de a face sau am intenția să fac, oare aș mai face-o?

3. Senzația de plutire (flow) a fost propusă de unii cercetători ca fiind una, sau chiar singura, dintre componentele indispensabile ale fericirii.

4. Aproape orice activitate poate duce la plutire cu două condiții:

–          Plutirea apare în principal atunci când o persoană se găsește într-un cadru clar definit, cu obiective și reguli identificabile (de exemplu: poker-ul);

–          Plutirea se manifestă de obicei atunci când indivizii se angajează în activități perfect echilibrate între competența profesională și exigența sarcinii.

5. S-ar părea că trăim mai puține experiențe de plutire în timpul liber.

6. Global, indivizii se angajează în 3 tipuri de plăceri: consumul media, conversația și activități recreative precum cântatul.

7. Există o formulă a fericirii? Barbara Fredrickson și Marcial Losada au propus această formulă:

Fericire = pozitiv/negativ ≥ 2,9/1

8. La nivelul fericirii, societățile individualiste se revelează în studii mai fericite decât cele colectiviste. Democrația influențează într-adevăr fericirea, condiția fiind să fi fost implantată de mai mult timp. Țările cele mai fericite ar fi mai degrabă cele cu tradiție democratică.

9. “Am hotărât să fiu fericit fiindcă e bine pentru sănătate.”- Voltaire

10. Înțelepciunea popularp sugerează că bucuria are un impact pozitiv asupra sănătății noastre.

11. Cultivându-ți fericirea, îți mărești șansele de a muri cât mai târziu..cu o bună sănătate!

12. “Pentru frumusețe nu există un fard mai bun decât fericirea.”- contesa de Blessington

13. Modul nostru de a gândi ne determină în mare măsură starea de bine. Este al patrulea pilon solid al fericirii, alături de predispozițiile genetice, de calitatea relațiilor sociale și amoroase și de capacitatea de a da un sens propriei vieți și proiectului profesional.

14. Așternerea emoțiilor pe hârtie liniștește, ridică povara supărării sau permite să se capteze pentru totdeauna momentele de bucurie. Încredințarea suferințelor jurnalului nostru intim sau pur și simplu transpunerea dificultăților noastre pe hârtie par să aibă beneficii asupra stării de bine și a sănătății.

15. Exercițiu pentru creșterea sentimentului de fericire: să ne imaginăm în fiecare seară , înainte de culcare, patru evenimente pozitive care ni s-ar putea întâmpla a doua zi.

16. Pe cât suntem mai generoși, pe atât suntem mai fericiți.

17. Simplul fapt de a zâmbi ne-ar putea face fericiți.

18. Preotul Pierre: Un zâmbet costă mai puțin decât electricitatea, dar dă atât de  multă lumină.

19. Principiul meditației loving–kindness este de a ne imagina o persoană pe care o iubim și să lăsăm să ne intre în suflet toată iubirea, tandrețea și recunoștința pe care le simțim față de ea.

20. Jean Giraudoux: Fericirea este un lucru mic pe care-l ciugulim, așezati pe pământ, la soare.

Enjoy!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *