De veghe… în căminul vieții

caminul

(Sursa)

Îmi pare rău că nu am citit-o mai devreme…

Îmi pare rău că uneori ajung să fac lucrurile mai târziu…, dar important este că le fac.

Așa s-a întâmplat și cu cartea „De veghe în lanul de secară”, de J.D.Salinger,  toată lumea o știe din liceu, dar la mine abia acum a ajuns…:)

Am citit-o fără răsuflare. Cum ajungeam acasă de la muncă, mă aruncăm pe ea și n-o lăsam din mână până nu mă dureau ochii. E fain când o carte îți place atât de mult. Cred că mi-a luat cel mult 7 ore s-o citesc. Iar când nu citeam, stăteam și mă gândeam ce-o fi în următorul capitol, făceam scenarii și abia așteptam să văd ce s-a întâmplat de fapt.

Poate că nu m-ar fi  cucerit atât de mult dacă nu aș fi stat la cămin pe vremea când eram la liceu și dacă nu aș fi trecut prin multe situații, care nu sunt chiar similare celor povestite de autor, dar care au un farmec aparte și stârnesc amintiri nemaipomenite.

Viața de cămin te maturizează mult, mai ales când ești licean (studenția nu se compară), dar îți oferă și multă libertate. Treci prin atâtea provocări: de la reguli legate de programul zilnic, până la ce mănânci și cu cine stai în cameră, nu mai zic de weekend-urile neconvenționale pe care le petreci (asta dacă faci parte din gașca “veselă”), care te aruncă cu un pas în față tuturor celor de vârsta ta. Te face mai responsabil, mai sociabil, mai serios sau, în cazuri extreme, ajungi de partea cealaltă a baricadei. Treci prin atâtea situații… Mi se umple inima de bucurie când mă gândesc la acea perioadă. Ce vremuri…! Aș umple o carte cu toate peripețiile prin care am trecut și eu nu sunt Holden Caulfield! De la serenade sub clar de lună, până la bătăi cu uși încuiate și stropeală în ziua mare, toate sub văzul pedagogului care te supraveghează 24/24h.

N-o să scriu mai mult, vă las pe voi să dați frâu imaginației și să vă închipuiți, să reflectați, să visați sau, dacă e cazul, să retrăiți acele momente.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *