Hai la proiectiile Docuart!

Iti plac filmele romanesti? Dar documentarele? Am o veste buna pentru tine: incepand de astazi filmele documentare romanesti vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Muzeul Taranului, in cadrul „Proiectiile Docuart”

Asociatia Docuart a initiat in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, un nou proiect –  “Proiectiile Docuart”. Filmele documentare, exclusiv romanesti, vor fi difuzate la Cinema Muzeul Taranului, accesul la proiectii fiind liber, in cadrul evenimentelor fiind sustinute si sesiuni de intrebari si raspunsuri  intre public si realizatorii documentarelor.

Proiectiile Docuart

La prima editie a evenimentului Proiectiile Docuart vor rula filme realizate de studenti, premiate la  cea de-a treia editie a Docuart Festival, singurul festival de film documentar exclusiv romanesc de la noi din tara, care are loc in fiecare toamna la Bucuresti.

“Realizarea acestui eveniment reprezinta pentru noi un pas in plus in drumul consolidarii patrimoniului cinematografic national. Ne bucuram sa aducem filmul documentar autohton mai aproape de publicul roman si sa contribuim la imbogatirea si popularizea mediului cultural de calitate. Le multumim Radio Romania Cultural si Muzeul Taranului Roman pentru sprijinul si acceptul de a se implica in derularea proiectului”, afirma Daniela Apostol, director Docuart Fest

Accesul este liber in lumea documentarului si ii incurajeaza pe iubitori de film sa se alature, sa vizioneze si sa cunoasca.

 

PROGRAM 1 IUNIE:

ora 19.00 –  O ALTA ZI A OMENIRII (17 minute), regia Alexandru Vlad, 2014

Premiul special in cadrul sectiunii studentesti. Filmul are la baza o poveste terifianta traita de Charles Wratto, un fost copil soldat al Razboiului Civil din Liberia, Africa.

 

ora 19.20 – IULIAN (9 minute) + Q & A, regia Alexandru Mironescu, 2014

Castigator al premiului cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii studentesti. Iulian se hotaraşte sa fuga de la casa de copii in cautarea unei vieti pe cont propriu. Ajuns in Bucureşti, consecintele deciziei luate nu intarzie sa apara. Odata cu ele apar noi prieteni, care nu ezita sa işi implice familiile in incercarea de a-l ajuta.

 

ora 20.00 – VIBRATIA (14 minute) + Q & A, regia Germain Kanda, 2013

A facut parte din selectia oficiala a competitiei studentesti. “Ne inconjoara si mai mult decat atat ea exista in interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibratiei pornind de la teoria fizica si descris prin variatele sale modalitati de manifestare si perceptie, prin instrumente muzicale, voce umana, dans, stari sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

 

ora 20.45 – SORIN CHIFIRIUC: COMPROMIS (43 minute), regia Alexandru Badea, 2013

Castigator al premiului pentru cel mai bun montaj. Sorin Chifiriuc, una dintre cele mai reprezentative figuri ale muzicii underground romanesti, vorbeşte, printre multe alte lucruri, despre viata lui personala şi cariera muzicala.

 

De 1 iunie petrece timpul ALTFEL! Hai la proiectiile Docuart!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *