Doneaza o carte pentru bibliotecile din R.Moldova!

Дoнязэ o kapтe! Cигyp aи yнa ын библиотеkэ, пe kape aи пyтя c-o дэpyeшти 🙂

(Doneaza o carte! Sigur ai una in biblioteca, pe care ai putea s-o daruiesti :))

Cand eram mica, citeam carti in grafie chirilica. Desi invatasem alfabetul latin la scoala, biblioteca din localitate avea putine carti romanesti. Prin urmare citeam povestile preferate scrise cu alfabetul chirilic, in limba romana.

Daca stau sa ma gandesc bine, si-acum am in biblioteca personala din Moldova carti scrise in chirilica.

Mi-am amintit de acest lucru cand am citit articolul scris de Cristian Ghinea, in Dilema Veche. El povesteste despre o campanie –  “Carti peste Prut” , initiata de Centrul Roman de Politici Europene, cu sprijinul Departamentului Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni.

transnistria295

 

(Sursa)

Nu stiam ca bibliotecile rurale din Republica Moldova sunt in aceasta situatie – au foarte putine carti scrise in limba romana. Faptul ca trebuie modernizate, este o realitate trista, pe care mi-o imaginez.

Admir initiativa Centrului Roman de Politici Europene si lansez in randul prietenilor si cunoscutilor mei un indemn: haideti sa donam fiecare cate o carte pentru bibliotecile satesti din Republica Moldova.

Pe site-ul cartipesteprut.ro exista mai multe modalitati prin care poti face acest lucru: daruiesti o carte din biblioteca ta, donezi o carte noua si altele.

Eu m-am uitat acum prin biblioteca mea si am ales cateva carti care mi-ar placea sa fie rasfoite si citite si de alti ochi, curiosi ca ai mei si dornici sa dea fila cu fila pentru a afla cat mai multe lucruri care sa ii ajute sa se dezvolte si sa creasca.

Cпacибa! (Multumesc)

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *