Donez, deci sunt UMAN!

In ultimele zile, pe newsfeed-ul de Facebook am observat tot mai multe campanii realizate de ong-uri, companii sau grupuri de persoane, care isi propun sa aduca de sarbatori un zambet pe chipurile copiilor sau ale familiilor nevoiase.

“Fii Mos Craciun pentru o zi!” sau “Fii donator de viitor!”, toate sunt indemnuri care fac apel la umanitatea si sensibilitatea noastra, mai ales ca ne apropiem de perioada sarbatorilor. E atat de usor sa faci un gest frumos, trebuie doar sa vrei! Sunt de acord ca nu poti ajuta pe toata lumea, dar consider ca fiecare dintre noi ar putea sa sustina o cauza. Sunt o multitudine din care poti alege:

  1. Campania “Fii Mos Craciun pentru o zi!” te indeamna sa faci o donatie pentru copiii din judetul Vaslui: haine, jucarii, rechizite, carti, alimente sau orice alte lucruri vrei sa oferi. Poti fi Mos Craciun si in alte feluri: te poti implica in realizarea pachetelor pentru copii, poti promova proiectul pe Facebook sau in randul prietenilor, poti imparti pachetelele la copii etc. Te invit sa intri pe site-ul campaniei sa citesti mai multe despre cum poti fi Mos Craciun pentru o zi.
  2. Organizatia World Vision te provoaca sa fii colindator pentru viitor. Filmeaza-te in timp ce canti un colind, apoi provoaca la randul tau 3 persoane sa cante un colind pentru copiii saraci de la tara, in schimbul unei donatii! Pana acum, mai multe persoane publice din Romania au acceptat provocarea lansata de World Vision si s-au filmat in timp ce colindau. Te poti inspira de la ei aici.
  3. “Donator de sange, Donator de zambete” este o campanie care isi propune sa incurajeze oamenii care doneaza sange, sa doneze bonurile de masa primite pentru a fi folosite ca sa se cumpere alimente pentru un camin de batrani.  Mai multe informatii despre campanie gasesti pe Facebook!
  4. Asociatia Sens Pozitiv a lansat campania “Cutiute fermecate”. Scopul acesteia este sa organizeze o masa de Craciun, in Carol 53, pentru copiii strazii. Anul trecut peste 400 de copii si familiile lor s-au bucurat de o masa calda si au plecat acasa cu propria lor cutiuta fermecata. Anul acesta ma voi alatura si eu acestei initiative si voi ajuta la prepararea mancarii si servirea ei.
  5. “O raza de lumina” este un proiect caritabil initiat de ATGR, care isi propune sa ajute 4 centre de plasament si 3 azile de batrani. Mai multe despre evenimentele pe care le organizeaza pentru a strange fondurile necesare pentru a ajuta copiii si batranii, gasesti pe pagina lor de Facebook.

1387376199_68

(Sursa)

Nici brandurile nu stau deoparte cand vine vorba de a face un bine:

  1. Ikea Romania te indeamana sa devii #ajutordepoveste. Pentru fiecare jucarie de plus sau carte de povesti pentru copii pe care o cumperi din magazin pana pe 3 ianuarie 2015, IKEA Foundation doneaza 1 euro catre UNICEF si Salvati Copiii. Banii primiti de cele doua organizatii vor fi folositi pentru educatia copiilor nevoiasi.
  2. ING Romania sustine in acest an Fundatia Copii in Dificultate. Compania vrea sa faca cel mai mare colind, dar sa ajute in acelasi timp copiii nevoiasi. Daca te filmezi in timp ce canti “Mos Craciun cu plete dalbe” si urci filmuletul pe platforma celmaimarecolind.ro, ING va dona o pereche de ghetute copiilor defavorizati. Grabeste-te, filmuletul trebuie urcat pe site pana pe 21 decembrie!

Dupa cum ati vazut, sunt multe cauze care merita sustinute, iar fiecare ajutor pe care il putem oferi, conteaza! Haideti sa aducem un zambet pe chipurile oamenilor care au uitat cat de frumoasa este perioada sarbatorilor! Haideti sa fim umani!

Spor la oferit zambete! 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *