Festivalul National de Film pentru Nevazatori

Sunt putine lucruri care ma impresioneaza cu adevarat si care ma fac sa afirm cu mandrie ca sunt exceptionale. De obicei, in aprecierea mea tin cont in special de valoarea pe care aceste lucruri o aduc societatii, dar si de bucuria de pe chipurile beneficiarilor. Astazi vreau sa va prezint o initiativa pe care o sustin din toata inima: Festivalul National de Film pentru Nevazatori.

Imaginati-va cum ar fi sa mergeti la cinematograf, sa vedeti un film realizat intr-o limba pe care nu o intelegeti si desi filmul are subtitrare, voi nu puteti sa o vedeti?! Nu ar fi deloc pe placul vostru, nu-i asa?

In aceste conditii, ma bucur ca exista aceasta initiativa si ca filmele se pot accesibiliza pentru persoanele cu deficiente de vedere. Fundatia Cartea Calatoare face acest lucru pentru care vreau sa ii multumesc.

FNFN

Festivalul National de Film pentru Nevazatori este primul eveniment cinematografic din Romania destinat persoanelor cu deficiente de vedere. Acesta va avea loc in Bucuresti, saptamana viitoare (15 – 19 mai), la Cinema Studio Horia Bernea, Muzeul Taranului Roman si Cinema Elvire Popesco.  Accesul persoanelor cu deficiente de vedere si al insotitorilor este gratuit, pe baza de rezervare la adresa de email dimagabriela@fcc.ro.

Festivalul cuprinde si sesiuni de Q&A dupa proiectii, iar inaintea lor se vor organiza o serie de workshop-uri. Unul dintre workshop-uri va fi dedicat oamenilor din media. Ei vor putea sa lucreze pe accesibilizare de film si vor putea face un film cu descriere audio. Workshop-ul va avea loc luni, 18 mai, la ora 11:00, la Biblioteca Nationala.

Programul Festivalului National de Film pentru Nevazatori il puteti accesa aici!

Trailer festival:

Share-uiti cu prietenii vostri aceasta informatie si contribuiti la promovarea festivalului, care nu este un eveniment oarecare, ci unul care ajuta persoanele cu deficiente de vedere sa se bucure de un film bun “vazut” la cinematograf.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *