Filmul indian la București

E cunoscută pentru templul Taj Mahal, îmbrăcămintea tradițională sari, filmele Bollywood-iene sau curry. India, țara de origine a piperului și mirodeniilor, este o zonă plină de cultură, un tărâm colorat pe care as vrea să ajung măcar o dată în viață.

Când eram mică, tot ce știam despre India erau celebrele filme în care prima dansul și cântecele plăcute auzului.

În acea perioadă, filmul indian era un motiv de reuniune a familiei și un prilej potrivit de a petrece o seară frumoasă de duminică. Familii întregi se adunau să vadă unul dintre vechile filme care fie erau închiriate de la magazinile specializate, fie împrumutate de la vreun vecin mai înstărit.

Tata îmi povestea că atunci când era el tânăr, se proiectau filme indiene la clubul din sat. Să ieși la film în sat era motiv de sărbătoare. Toți așteptau ziua de duminică să meargă la club. Zeci de ochi se uitau cuceriți de povestea filmului și lăcrimau cu durere sau entuziasm de fiecare dată când se întâmpla ceva. Era incredibil câtă emoție putea să genereze un film și câtă admirație și grandoare aveau fetele care dansau la fiecare secvență importantă.

Ce vremuri…!!!

rab-ne-bana-di-jodi-14d

De curând, am fost invitată să merg la o proiecție de film indian – “Rab Ne Bana Di Jodi – Un cuplu creat de Dumnezeu”.  Mulțumesc, Emil Călinescu pentru oportunitate. Nu mai văzusem de ceva vreme un film indian și am rămas surpinsă să văd cât de mult s-au modernizat și au evoluat. Mi-a plăcut că acum pun accent din ce în ce mai mare pe actorie, în defavoarea dansului și a cântecului.

Există o echipă care și-a propus să readucă la viaţă filmele indiene pe piaţa din România. Îi puteți cunoaște pe pagina de Facebook Namaste Cinema. Dacă iubiți filmul indian, este o oportunitate perfectă pentru a dezvolta și cultiva această pasiune alături de ei.

Namaste!!!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *