Hai la teatru! Te asteapta 100, 1.000, 1.000.000 de povesti

Lumea povestilor este minunata. O redescopar zi de zi alaturi de Damian. Uitasem cum e sa te transpui in aceasta lume in care totul este posibil si unde intotdeauna binele invinge raul. La cele 6 luni, Damian nu are inca rabdarea sa asculte o poveste, dar chiar si-asa, eu ii citesc uneori sau ii pun sa asculte povesti. Aleg de pe YouTube un filmulet cu mai multe povesti si in timp ce noi suntem ocupati sa ne jucam, mai tragem cu urechea la ce se aude de la laptop.

Cand va creste mai mare, vom merge neaparat la teatru. Vreau ca Damian sa vada povestile transpuse in piese in care oamenii sunt personajele principale. E foarte bine sa iti imaginezi ceea ce auzi in povesti pentru ca iti dezvolti imaginatia si  creativitatea, dar e la fel de frumos sa si vezi si sa traiesti alaturi de personaje tot felul de momente. Mi-aduc aminte si-acum cand mama ne ducea, pe mine si pe sora mea, la teatru. Mergeam deseori in perioada sarbatorilor, ne intalneam pe-acolo si cu Mos Craciun. Vai, ce bucurie era pe chipurile noastre… 🙂

sokoloko-_-teatrul-de-animatie-din-poznan-_-polonia

Imi doresc ca si Damian sa descopere frumusetea pieselor de teatru si sa se bucure cat mai des de reprezentatii care sa il fascnieze. Partea frumoasa este ca o poate face de pe-acum pentru ca exista spectacole senzoriale pentru bebelusi. Astfel de spectacole vor avea loc si la cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii Ion Creanga 100, 1.000, 1.000.000 de povesti, care va avea loc la inceputul lunii viitoare, 1-8 octombrie, in Bucuresti.

meme-_-dance-theatre-auraco-_-finlanda

Timp de o saptamana, copii, parinti si educatori sunt invitati sa descopere numeroase spectacole de teatru, pantomima, spectacole senzoriale pentru bebelusi. Vor veni in fata lor actori din peste 23 de teatre si companii teatrale din 9 tari. In paralel se vor organiza si ateliere pentru copii, workshop-uri pentru artisti, conferinte si dezbateri.

Lista este completata si de reprezentatii sustinute de 10 teatre, companii independente si asociatii culturale din Romania. La final, un juriu international va oferi premii pentru cele mai speciale productii, cat si cele mai bune interpretari.

Spectacle Miravela Cie Act2 Catherine Dreyfus.
Spectacle Miravela Cie Act2 Catherine Dreyfus.

Sunteti curiosi care va fi programul Festivalului? Intrati pe www.fitc.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga pentru a afla orarul spectacolelor, cat si ce alte surprize va asteapta 🙂

home-vizual-2016

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *