Ka-chiiing: puterea banilor azi

“Cine a spus ca bani nu aduc fericirea inseamna ca nu a stiut unde sa mearga sa faca cumparaturi” (Bo Derek). Am inceput acest articol cu acest citat pentru ca astazi vreau sa va povestesc despre o piesa de teatru care are in centrul atentiei BANII. Se joaca la teatrul Mignon din Bucuresti si sa stiti ca isi merita toti BANII.

Ka-chiiing

Cand am primiti invitatia la piesa Ka-chiiing, tendinta a fost sa zic NU. Dar dupa ce am citit descrierea spectacolului, mi-am spus ca nu trebuie sa-l ratez. Eram curioasa sa vad cum va fi prezentat scenic acest subiect sensibil, care de cele mai multe produce suparari, nemultumiri sau chiar conflicte in randul oamenilor. Asa ca sambata seara, in timp ce unele persoane se pregatesc sa mearga in club, eu m-am imbracat mai special si am iesit la teatru.

Piesa m-a impresionat din start pentru ca a inceput cu o reprezentatie live a 2 muzicieni, care canta pe strada ca sa-si stranga banuti cat sa le-ajunga si lor pentru plecarea la un festival. Apoi incepe adevarata poveste. Sunt prezentate cateva situatii in care banii trec peste orice, chiar si peste credinta. Si nu este luat nimic in deradere. Din contra, este vorba de momente si situatii reale, pe care le-am trait fiecare sau le-am observat in jurul nostru. Banii nu se refera doar la vile si case de vacanta, iahturi, operatii estetice, concedii in destinatii exotice, haine scupe si alte lucrusoare de acest fel. Ei pot foarte bine sa fie oferiti:

  • pentru mantuire – “credinta trece si peste Isus”
  • pentru mila – “cerseste si ti se va da”
  • pentru promotie – “hai la tigari, hai la… fete frumoase cu tablete si fain imbracate”
  • pentru oferte speciale – “cumpara un produs si primesti doua, la acelasi pret, desigur!” (ce nu stii insa este ca cele doua costa cat unul)
  • pentru atentie – “baiatu’, avem di toate, cu bani putini!”

Situatiile de mai sus sunt prezentate cu un umor si o credibilitate atat de mare, incat vrei nu vrei te regasesti in ele si iti fura un zambet cu mult subinteles.

Actrita care joaca rolul principal m-a fascinat cu fiecare replica, dar si datorita tinutelor pe care le-a purtat. Si-a facut fiecare aparitie spectaculos si a jucat excelent rolurile pe care le-a interpretat. Cu ocazia acestui spectacol am invatat si un cuvant nou: ka­ching = “sunet onomatopeic folosit atunci cand vorbim despre sume mari de bani sau când dorim sume mari de bani”.

Pe final nu pot sa va spun decat sa mergeti la Ka-chiiing (Teatrul Mignon). Face toti banii! 😀

Distributia:

Alexandra Laura Badea, Alexandru Unguru (regizor), Luisa Juverdeanu, Cristian Stanoiu si Doru Gabriel Sandu.

Va las sa ascultati piesa Shaniei Twain si sa visati la… BANI!!!

Multumesc Emil Calinescu pentru invitatie 🙂

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *