La Startup Live București ideile prind contur

Câți dintre noi nu avem idei?

Momente în care visăm cum punem în practică idei și lucruri la care ne-am gândit, dar nu am avut tupeul sau timpul necesar să le realizăm?

Vizualizăm fiecare pas, fiecare element de care trebuie să ținem cont, lucrurile bune sau mai puțin frumoase care se pot întâmpla și ce soluții am putea găsi pentru rezolvarea lor. Totul pare atât de ușor de realizat, ideea noastră fiind deja parte a unei realități trăite. Dar această stare nu durează mult. Trecerea la starea de fapt se face atât de ușor, încât aproape nici nu observi și lași acele gânduri și idei să se piardă, renunți și uiți de ele până în clipa în care îți rezervi încă câteva minute pentru starea de hibernare și visare cu ochii deschiși.

De ce am creat acest context? Pentru că weekend-ul trecut am participat la un eveniment în care ideile devin realitate: Startup Live Bucuresti (http://startuplive.in/bucharest/1/ ). Locul unde persoane cu background diferit se adună să își prezinte ideile, să discute și să interacționeze, ca mai apoi, la rândul lor, să le pună în practică. În prima zi a evenimentului, aceștia au experimentat spiritul de echipă răspunzând pozitiv la cererea organizatorilor de a intra în jocul “periculos” de căutare de comori in Centrul Vechi, totul cu un scop bine definit.  Ca a doua zi fiecare să fie pregătit pentru o competiție la rece între idei, concepte, proiecte și mod de aplicare, toate acestea pentru a selecta o idee câștigătoare.

(Sursa)

De ce este special acest eveniment? Pentru că pe lângă faptul că îți oferă ocazia să interacționezi cu oameni deosebiți și plini de idei geniale, ai posibilitatea să discuți cu mentori, care au pregătire în diverse domenii și care te pot ajuta să realizezi anumite lucruri, care altfel nu te-ar fi preocupat, dar care în timp ar fi contat enorm și ar fi influențat pozitiv sau negativ punerea în aplicare a ideei tale.

Să luăm un exemplu: presupunem că ai o idee de afacere – să faci un program de goal management pentru telefonul mobil.

Tu știi cum să creezi programul, te-ai gândit ce informații să conțină, cum să fie structurat etc. Însă, înainite de a pune în aplicare ideea, trebuie să te informezi: despre competitori tăi, dacă mai există pe piața un astfel de program, cine este publicul țintă, cum îl vei stabili, cum vei vinde programul, care sunt principalele canale de promovare, ce aduce nou etc.

Un mentor, care are deja experiență în domeniu, îți va pune întrebările cheie care te vor ajuta să găsești răspunsuri și să treci mai ușor peste câteva etape absolut necesare și obligatorii, de care depinde punerea în aplicare a ideei.

Indiferent dacă vorbim de o idee de afacere sau o idee personală, este foarte important să ne punem întrebări, să căutăm informații, să împărtășim idei pentru a vedea care este reacția celor in jur, ca ulterior, cu feedback-ul primit, să aplicăm ideea și să punem bazele unei afaceri sau să realizăm lucruri care să ne aducă satisfacție și împlinire.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *