Maine incepe festivalul SUPER

Maine incepe singurul festival de filme facut de adolescenti  – SUPER. Stiu din surse sigure ca organizatorii au depus mult efort si SUFLET in realizarea acestui festival si vreau sa-i felicit pentru asta.

Pe durata celor patru zile de festival (11- 14 iunie) te asteapta proiectii de film la Cinema Studio, o expozitie de arta vizuala la Plantelor 47, un curs de film cu criticul de film Ileana Birsan la Carturesti, petreceri si concerte la Lokal.

SUPER

Startul festivalului are loc maine, 11 iunie, la Plantelor 47, acolo unde va avea loc expozitia „COSMAR”, cu fotografie, pictura, grafica, banda desenata, instalatii si un performance – toate intr-o lumina obscura, potrivita cu tema.

Vineri, 12 iunie, are loc deschiderea oficiala a festivalului Super la Cinema Studio, printr-o selectie de filme in competitie. Tot vineri va avea loc prima petrecere, la Lokal, unde vor urca pe scena trupele „Haiducii” si „Kryptonite Sparks”.

Sambata si duminica, pe 13 si 14 iunie, se continua cu vizionari de filme la Cinema Studio. Pe langa filmele din concurs, vor fi proiectate si cele de la sectiunile „Spoof Box” (parodii) si „Human Rights” (filme care trateaza probleme sociale).

In ultima zi de festival, duminica, la Carturesti, criticul de film Ileana Birsan va vorbi despre cum ajung celebre scene din filme si despre diferentele din „copie” si „referinta”. Festivalul se incheie cu decernarea premiilor si o noua petrecere in Lokal.

Anul acesta in competitie au fost inscrise peste 100 de filme din România, SUA, Canada, Belgia si Suedia, iar in selectia oficiala au fost pastrate aproximativ 50 de filme. Juriul festivalului a fost format din: Patrick Braila, Karin Budrugeac, Ivana Mladenović si Tudor Cristian Jurgiu.

Programul complet al proiectiilor si evenimentelor conexe se gaseste pe superfestival.ro.

Festivalul SUPER este realizat cu sprijinul Asociatiei Vira. Incepand cu 2012, Asociatia Vira desfaşoara proiecte de educatie nonformala ce utilizeaza filmul documentar ca principala metoda de stimulare a creativitatii şi implicarii civice in rândul tinerilor. Scopul este bine-definit: realizarea de catre tineri a propriilor filme documentare. Atelierele organizate de Asociatia Vira s-au desfasurat in mai multe orase din tara: Barlad, Bucuresti, Tulcea, Sibiu.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *