Cum am alergat la Maratonul International Chisinau

Pasiunea pentru alergat mi-am dezvoltat-o inca de cand eram la scoala. Pe-atunci participam la competitiile locale, la care luam de obicei premii sau mentiuni. Insa pofta de a alerga din nou la curse si maratoane, mi-a revenit de curand, cand am participat la Crosul Padurii (cursa de 5 km). Mai multe despre experienta mea am scris aici!

Maratonul International Chisinau era urmatorul pe lista. Nu puteam sa ratez momentul de a alerga pe strazile capitalei Republicii Moldova, de altfel si tara unde m-am nascut. M-am inscris din timp la cursa de 3 km. Din pacate nu exista cursa de 5 km, iar pentru cea de 10 nu eram pregatita. Asa ca pe 26 aprilie, alaturi de alti 3 prieteni, ne-am prezentat la linia de start, plini de entuziasm si energie si pregatiti sa alergam 3 km (eu si Laura Pirlog), respectiv 10 km (Sorin C. Chineata si Alin Pandaru).

Peste 8.000 de oameni au participat la Maratonul International Chisinau, primul de acest gen organizat dupa 1986. Dorinta de a face sport, dar si obligatia (institutiile statului au obligat scolile sa trimita la Maraton cate 20 de copii si 2 profesori), au facut ca Piata Marii Adunari Nationale sa fie inundata de oameni.

Sa fii inconjurat de 8000 de oameni care striga cu putere ca sunt pregatiti sa alerge, te umple de adrenalina si te face nerabdator sa auzi cuvantul START. Iar faptul ca pe traseu au fost zeci de oameni care au strigat cu putere vorbe de sustinere, dar si un DJ care a animat atmosfera, a contat, cel putin pentru mine. 🙂

Maratonul International Chisinau

Maratonul International Chisinau

Per total evenimetul a fost foarte tare si sper ca fiecare editie sa fie cat mai bine organizata (anul acesta au fost cateva carente, mai ales la nivel de atitudine a voluntarilor), iar oamenii care vin acolo sa faca asta din proprie initiativa si sa inspire si alte persoane sa ii urmeze.

Logo Maratonul International Chisinau

In ochii mei, Maratonul International Chisinau s-a remarcat si prin vizualurile foarte faine (logo Maraton, design tricouri etc.) care au atras atentia si au fost reprezentative pentru cultura si traditia moldoveneasca. Felicitari pentru asta!

Pe wishlist-ul din perioada urmatoare este Cricova Run, la care mi-ar placea enorm de mult sa particip.

 

Sursa foto 3

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *