Romania – Finalnda: meciul vazut de pe Arena Nationala

Arena Nationala este locul care a adunat ieri seara peste 55.000 de fani la meciul Romania – Finalnda, printre care si pe mine 🙂 Imi doresc de ceva timp sa ajung la un meci important pe un stadion din tara si uite ca a venit si momentul. Am ajuns aseara la meciul Romania-Finlanda, de pe Arena Nationala.

Echipata corespunzator, cu steagul Romaniei si o esarfa in cele 3 culori, am pornit alaturi de cativa prieteni catre Arena Nationala. Pe drum ne-am intalnit cu sute de fani care faceau acelasi tarseu ca noi si care erau plini de viata si nerabdatori sa vada meciul. Ajunsa acolo am fost surprinsa sa aflu ca la controlul corporal al fanilor, la intrarea in stadion, se verifica si se interzice accesul cu monede sau cosmetice. Ma asteptam sa existe niste reguli de acces, pentru a asigura protectia si siguranta spectatorilor si a jucatorilor, insa nu chiar la acest nivel.

stadion

Biletele noastre erau la Peluza Sud, sector 310. Nu a fost greu sa gasim locurile, mai ales ca acolo erau persoane din stuff, care te ajutau si erau foarte prietenoase. Pana la inceperea meciului, stadionul s-a umplut de fani, iar atmosfera a incpeut sa se incinga. Mi-a placut mult senzatia pe care o ai in momentul in care fanii incep sa strige: Hai Romania sau Ro-mani-ia! Te face si pe tine, involuntar, sa te alaturi multimii si sa vociferezi fericit sustinerea ta pentru echipa pe care o sustii. De asemenea, momentul in care se canta imnul national este cu totul si cu totul special. Mii de fani canta cu mandrie versurile care iti transmit o senzatie de mandrie nationala pe care o simti pana in adancul inimii.

Ce mi-a mai atras atentia la meci, a fost faptul ca moderatorul a gestionat foarte bine cele cateva momente in care fanii au aruncat cu petarde. Plus, faptul ca i-a incurajat sa nu foloseasca replici rasiste este un lucru de apreciat.

Intorcandu-ma la meci, fiecare moment in care echipa nationala s-a apropiat de poarta adversarilor a fost plin de emotie. Ne-am ridicat in picioare, am strigat, am exclamat tot felul de replici de bun simt si am sperat ca vom asista si la clipa in care Romania va da primul gol sau de ce nu mai multe! 🙂 Fanii au sustinut pana aproape de final echipa nationala, au incurajat-o si au strigat cu mandrie numele tarii. Au fost multe momente in care am fi putut da gol, insa din pacate le-am ratat pe majoritatea. In minutul 91 Hoban a adus fericirea in tribune si i-a facut pe toti fanii de pe stadion sa se ridice in picioare si sa strige din adancul inimii: GOOOOOLLLLL!!!

stadion 3

Dupa primul meu meci pot sa spun ca am ramas cu o impresie buna. Organizarea a fost foarte ok, fanii au fost prietenosi, iar atmosfera relativ pozitiva pana aproape de final. Abia astept urmatorul meci si sper ca Romania sa castige in Feroe pentru a se califica la Euro – 2016.

Hai Romania!

 

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *