Mentoratul schimba vieti

Ai fost vreodata in situatia de a avea nevoie de un sfat oferit de cineva care a ales sa urmeze acelasi drum profesional ca tine?

Te-­ai simtit vreodata inspirat/a dupa o discutie cu o persoana care, dupa ce ti-a povestit mai multe despre ceea ce face el zi de zi la job, te­-a ajutat sa iei o decizie legata de viitorul tau?

Acum ai sansa sa devii chiar tu o sursa de inspiratie pentru unul sau mai multi tineri din apartamentele sociale din Bucuresti care, fiind la inceput de drum, au nevoie mai mult decat oricand de sprijin si indrumare. Devino mentorul lor si povesteste-­le despre secretele profesiei tale si despre drumul pe care l­-ai parcurs pentru a ajunge sa o practici.

Cover FB Mentorat-04

Proiectul Descopera – Deschide drumul cunoasterii porneste de la dorinta de a oferi mai mult copiilor care au nevoie de sprijin, indrumare si acces la educatie, pe masura potentialului acestora. Proiectul se  adreseaza copiilor institutionalizati in serviciul apartamentelor de tip familial aflate in subordinea Directiilor de Asistenta sociala si Protectia Copilului din sectoarele 3, 4 si 6 din Bucuresti.

61 de copii cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani au participat la sesiuni de consiliere vocationala sustinute de o serie de experti cu experienta. Tinerii au fost incurajati si indrumati sa-­si dezvolte abilitatile si sa­-si descopere propriile calitati pentru alegerea unei meserii. De asemenea, pentru 87 de educatori sociali a fost pregatit un program de dezvoltare profesionala sub forma unor grupuri suport, care a fost incheiat cu brio!

CYS

Incepand cu aceasta luna Asociatia Create Yourself isi concentreaza toata atentia pe programul de mentorat si te invita sa iei parte la transformarea tinerilor ce provin din apartamentele sociale de tip familial. Nu ezita sa povestesti prietenilor despre acest proiect sau sa te implici in calitate de mentor.

Sunt atatea motive pentru care ai putea sa devii mentor:

 • Ai sansa de a oferi ceea ce tu ai primit la un moment dat. Probabil ca si tu ai avut un mentor cand ai pornit la drum. Acum ai ocazia de a-i multumi pentru ajutor si rabdare, indirect, ajutand la randul tau pe altcineva.  
 • Iti vei reaminti cum erai in perioada in care te-ai decis sa studiezi ce faci acum. Atunci cand povestesti despre profesia ta, iti reamintesti motivatia din spatele alegerii tale, de unde ai pornit si mai ales, unde ai ajuns dupa ani de munca.
 • Nu este un lucru dovedit stiintific, dar sentimentele de mandrie, satisfactie personala, fericire si multumire sunt reactii psihologice legate direct de efectul pozitiv pe care il poti avea asupra vietii unui tanar.
 • Viata pe care o vei schimba ar putea fi tocmai viata ta. Decizia de a deveni mentor ar putea sa atraga dupa sine o serie de evenimente, experiente si provocari care ar putea sa iti schimbe viata in bine.
 • Atunci cand ajuti pe cineva sa se descopere, te vei descoperi pe tine insuti!

Nu mai astepta, inscrie-te ACUM in program ca mentor si devino un model si o sursa de inspiratie pentru copii! Un gest mic din partea ta poate deveni o sansa in plus pentru viitorul lor.

 

comments

 • Ana

  O initiativa sociala de apreciat.

 • Ana

  Era un program de mentorat pentru studentii basarabeni acum 4 ani, initiata de ASEB. :)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *