Moscova nu crede in lacrimi!

Saptamana aceasta (24-27 noiembrie) se desfasoara Zilele Filmului Rus la Cinema Union. Evenimentul este organizat cu ocazia Zilelor Culturii Ruse in Romania si a faptului ca se implinesc 90 de ani de la infiintarea celebrului concern de cinema Mosfilm. In fiecare seara sunt programate o selecţie de filme clasice, al caror program il poti accesa pe site-ul AaRC.

Ieri seara am fost la proiectia filmului “Moscova nu crede in lacrimi”, care in 1981 a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. M-am mirat sa vad sala cinema-ului plina ochi de oameni de toate varstele, in special de tineri. Filmul a inceput cu o discutie despre Zilele Culturii Ruse in Romania, apoi regizorul si actrita din rolul principal (Vera Alentova) ne-au povestit cateva impresii despre film.

20100704093907!Moscova_nu_crede_în_lacrimi

Mai bine de 3 ore am stat concentrata si m-am uitat cu drag la filmul pe care l-am revazut nu stiu a cata oara. Am ras, m-am amuzat, dar am privit si cu alti ochi scenele care imi sunt deja atat de familiare.

Si acum ma mir cum de un film care s-a lansat in anii ’80 transpune atat de sincer, clar si deschis cateva teme foarte sensibile din perioada comunismului. In plus, filmul surprinde foarte bine viata clasei muncitoare si stilul specific Rusiei anilor ’70.

“Moscova nu crede in lacrimi” este un film cu un umor aparte. El prezinta povestea a 3 fete din provincie care se stabilesc in Moscova. Care le va fi destinul si cum vor trece peste greutatile tineretii si maturitatii sau ce povesti de dragoste vor trai, va invit sa descoperiti in film. Merita sa-l vedeti!

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *