Motive florale

Cred că ați observat și voi că ce se purta acum 15 – 20 de ani revine la modă în 2013. Toate lucrușoarele pe care le aveau părinții noștri și care acum stau ascunse pe rafturile din spate ale dulapului își fac ușor loc spre cele din față. De la pardesiuri, paltonașe, pulovere, fuste lungi și fulare împletite manual, la dresuri și baticuri cu motive florale, toate au început să capete un loc de vază în ținuta zilnică a părinților noștri și, de ce nu, chiar a noastră. Căci, până la urmă, haideți să recunoaștem: nu contează atât de mult când a fost cumpărată o haină – acum 20 de ani sau acum 2 săptămâni – ci modul în care a fost purtată și păstrată.

Nu știu cum voi, însă eu am și acum în dulap haine pe care le purtam în școala generală, la liceu, facultate sau master. Fustița maro, cu imprimeu floral pe buzunare, pe care o îmbrăcam în clasa a VII-a și a VIII-a încă mă mai încape și îmi place să o port vara, în parc sau când ies la plimbare cu fetele. Pantalonii eleganți și cămășile colorate le am din perioada liceului și mă salvează de fiecare dată când am un eveniment oficial și nu știu cu ce să mă îmbrac. Paltonul alb, geaca verde și pardesiul crem – toate fac parte încă din garderoba mea, deși le-am cumpărat în timpul facultății. Totodată, am o fustă în stilul anilor ’80, pe care mi-a dăruit-o mătușa mea, un batic vechi de la bunica, precum cele care se poartă acum și câteva rochițe găsite într-o cutie pe care mama o păstra ascunsă bine în podul casei. Toate acestea fac parte din garderoba mea, pe care o completez anual cu haine noi sau vechi.

Fiecare dintre noi acordă o atenție deosebită hainelor pe care le poartă, cât și modului în care le îngrijește, nu-i așa? Chiar dacă nu ne permitem să ne cumpărăm haine din ultima colecție a marilor designeri, ne dorim să avem o ținută impecabilă și un look demn de invidiat. Iar pentru acest lucru avem grijă ca ceea ce purtăm să fie curat, călcat și asortat corespunzător. Rochia aia neagră, simplă pe care nu ai purtat-o de ani de zile, poate căpăta un nou aspect dacă o calci bine și îi pui o curea improvizată dintr-un batic cu motive florale, devenind astfel ținuta perfectă pentru o seară relaxantă în compania prietenilor sau a colegilor de muncă.

Fier de calcat

(Sursa)

Oamenii din jurul nostru apreciază ceea ce e nou, original, neobișnuit, dar și impecabil. Ei sunt atenți la felul în care suntem îmbrăcați, fardați, ce postură avem etc. De multe ori, din lipsa timpului sau din nepăsare, nu punem atât de mult accent pe aspectul nostru și ieșim în grabă din casă, fără să mai conteze că purtăm aceleași haine 2 zile la rând sau că sunt șifonate și puțin mototolite. Totodată,  pentru că nu avem o masă de călcat sau un fier bun, alegem să îmbrăcăm hainele fără să le mai călcăm, iar acest lucru nu rămâne neobservat, având un aport negativ asupra imaginii personale. Și mie mi se întâmplă să mă grăbesc uneori și pentru că am și un fier de călcat pentru voiaj (foarte mic), prefer să trec peste acest ritual și drept consecință mă trezesc cu “aprecieri” legate de ținuta mea, de la cei din jur. Pentru a evita astfel de situații, vă invit să intrați aici, de unde puteți să cumpărați produse electrocasnice, pe care le puteți folosi pentru a vă ușura viața de zi cu zi. Eu aș alege un fier de călcat marca Bosch, care mi-ar fi de mare ajutor în diminețile în care mă trezesc târziu și nu pot să dedic mult timp acestei activități.

bosch-logo

                 (Sursa)

Pentru a avea o ținută impecabilă nu este absolut necesar să purtăm haine noi, de marcă, din ultima colecție, ci putem îmbina ceea ce am găsit prin dulapul părinților, cu ceva din garderoba noastră. Important este să avem grijă la aspectul acestora: să fie călcate, curate și frumos mirositoare. Sunteți de acord?

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *