Muzeul-Restaurant Pe Intuneric – combinatia fericita intre ineditul experientei si calitatea mancarii!

Muzeul-Restaurant Pe Intuneric si-a deschis portile de curand si promite clientilor o experienta senzoriala si culinara unica! Fiind la baza o afacere sociala, care sprijina persoanele cu deficiente de vedere, Muzeul-Restaurant Pe Intuneric reuseste sa surprinda clientii cu meniuri savuroase, dar si momente inedite. Va invit sa descoperiti mai multe despre acest proiect de la Marius TOTH, fondatorul Asociatiei Pe Intuneric, organizatia neguvernamentala care a initiat si dezvoltat acest proiect.

mmmmm

(Sursa poza)

Frunzaresc.eu: Cand esti privat de cel mai important simt – vazul, ai parte de senzatii noi, care nu stiu daca sunt atat de placute. Sunt deschisi  oamenii sa traiasca o astfel de experienta?

Marius TOTH: Este cunoscut faptul ca organismul uman se afla intr-un echilibru din toate punctele de vedere, inclusiv in ceea ce priveste interactiunea cu mediul inconjurator, prin intermediul simturilor; astfel incat, atunci cand este privat de unul dintre simturi, de exemplu vazul,  in mod automat acesta va incerca sa compenseze lipsa informatiilor obtinute prin intermediul acestui canal, prin acutizarea celorlalte simturi. De fapt, nu cred ca putem vorbi de senzatii noi ci mai degraba de o intensificare a acestor senzatii. Noi speram ca orice experienta traita de clientii nostri se constituie intr-un argument in plus care sa valideze sloganul nostru: “PE INTUNERIC – Redescopera-ti simturile!”.

Frunzaresc.eu: Ce presupune o masa pe intuneric?

Marius TOTH: Clientii intra in local in zona de primire, pe lumina, unde li se face o scurta prezentare a conceptului de ‘blind dining’ si regulile care trebuie respectate in salonul pe intuneric. Tot in zona de primire fac cunostinta cu ghidul-ospatar care ii va servi pe intuneric, dupa care sunt condusi si asezati la masa repartizata. In rest, se mananca ca in orice restaurant, mancarea este astfel aleasa incat sa nu puna probleme majore clientilor in ceea ce priveste faptul ca o mananca pe intuneric. In momentul de fata oferim clientilor nostri 4 feluri de meniuri: vegetarian, carne, traditional romanesc si peste. Intentionam sa introducem si un meniu surpriza (clientii nu vor stii de la inceput ceea ce vor manca, urmand sa ghiceasca pe intuneric ceea ce au in farfurii)

Frunzaresc.eu: Ce ar vizita clientii la muzeu?

Marius TOTH: Initial, am plecat de la ideea de restaurant pe intuneric asa cum gasim mai peste tot in lume. Pe parcurs, in dezvoltarea proiectului, a aparut conceptul de muzeu-restaurant, in sensul in care restaurantul este o sectiune a muzeului, rezervata gustului, alaturi de alte sectiuni dedicate celorlalte simturi: auz, tactil si miros. Cu alte cuvinte, un tur al muzeului presupune o serie de experiente senzoriale, ‘exponatele’ cu ajutorul carora putem intelege mai bine cum este sa fi privat de principalul simt – vederea, cum celelalte simturi se acutizeaza incercand sa compenseze lipsa vederii si nu in ultimul rand, pentru cei care sunt sensibili la astfel de probleme, care sunt problemele cu care se confrunta nevazatorii si poate, in felul acesta, reusim sa-i intelegem mai bine si sa-i tratam exact ca pe niste persoane fara niciun fel de dizabilitati.

Frunzaresc.eu:  Ce reactii au avut clientii vostri dupa ce v-au trecut pragul? 

Marius TOTH: Pot afirma cu satisfactie ca cvasitotalitatea clientilor nostri au fost foarte incantati de experienta in sine, de calitatea mancarii si de prestatia personalului care i-a deservit. Am auzit un sir lung de epitete de la ‘coplesitor’ la ‘amuzant’, de la ‘extraordinar’ la ‘inedit’, s.a.m.d

Frunzaresc.eu: De ce sa alegem un restaurant pe intuneric in detrimentul unui
restaurant obisnuit?

Marius TOTH: Nu cred ca se pune problema de a pune in balanta daca sa mergem la un restaurant cu specific italienesc, de exemplu, sau la Muzeul-Restaurant Pe Intuneric. Nu facem concurenta restaurantelor obisnuite deoarece, clientii vin la noi, in primul rand, pentru experienta, pentru ineditul unei situatii in care nu au mai fost pusi pana la momentul respectiv. Mancarea in sine, este cumva in subsidiar, dar asta nu inseamna ca noi nu punem accent pe calitatea bucatelor noastre. Dimpotriva, oferim clientilor nostri un meniu variat, de foarte buna calitate si combinatia fericita intre ineditul experientei si calitatea mancarii se constituie in cartea noastra de vizita!

mmmmmmm

P.S: daca doriti sa sarbatoriti Revelionul altfel, Muzeul Restaurant Pe Intuneric va ofera o petrecere, la cumpana dintre ani, absolut inedita! Detalii gasiit pe pagina lor de Facebook 😛

comments

  • Andrei

    Nice!

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *