Muzica a la Md

Sunt multe lucruri pe care le-am descoperit abia după ce am plecat din Moldova. Oameni, branduri, organizații sau proiecte de care nu aveam habar atunci, dar care acum au devenit un simbol sau un motiv de mândrie națională.

Astăzi dedic acest articol artiștilor din Moldova pe care îi ascult cu drag și care îmi fac să bată inima cu putere de fiecare dată când muzica lor răsună în difuzoare.

 1. Zdob și Zdub

Au devenit aproape o prezență nelipsită la marile concerte din România. Sunt așteptați cu drag de tineri și au o mulțime de fani care nu ar rata nici un concert de-al lor.

Muzica lor, timbrul vocal și ritmul te fac să-ți fiarbă sângele în vene, îți dau o energie greu de descris în cuvinte și te binedispun.

 1. Alternosfera

Am descoperit această trupă când eram la facultate.  Cântecul lor celebru – Orașul 511 mi-a stârnit interesul și am căutat să văd ce alte melodii mai au. Încet, încet, repertoriul lor s-a mărit și acum au devenit o trupă de la a cărei concerte nu lipsesc. I-am văzut de vreo 5 ori anul acesta și de fiecare dată m-am simțit extraordinar. Băieții de la Alternosfera știu să facă atmosferă, iar melodiile: Ploile nu vin, Epizodia, Columb, Wamintirile sunt superbe!

 1. Gândul Mâței

Nu i-am văzut niciodată la un concert live, deși mi-ar plăcea. Însă le ascult melodiile pe internet.

Prima impresie după ce am asculat cântecul “La Ciocana” a fost… WTF?! Apoi mi-am revenit și am ascultat și alte melodii.  Îmi place mult senzația pe care mi-o oferă melodia “Liber tu”, poate pentru că mă regăsesc mult în versurile ei…

 1. Mevv


Până acum 1 lună nu știam nimic despre trupa Mevv. O prietenă mi-a dat să ascult un cântec de-al lor și m-au lăsat cu gura căscată. De-atunci ascult melodiile lor pe repeat. Sunt TARI!

 1. Carla’s Dreams

Un cuvânt banal, care te eliberează de frustrări, folosit deseori de oamenii care locuiesc în Moldova – P.O.H.U.I.  Mai spun și eu câteodată că “mi-e pohui”, dar de cele mai multe ori atunci când fredonez versurile melodiei cântate de Carla’s Dreams.  Cântărețul mai are câteva piese care merită ascultate: Mai stai, Scrisoare fratelui cel mic etc.

Ceea ce am redat mai sus  nu este un top, ci o enumerare a trupelor care reușesc să-mi facă viața mai frumoasă prin melodiile pe care le fredonează.

Sîntețî maladeț!

comments

 • Ora Exacta

  Multumesc pentru informatii!

  • admin

   Cu drag :)

 • moldflowers

  Toti sunt formidabili, bravo baietilor.

 • katea

  Zdob si Zdub :))))

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *