Obiective: de ce sa le setezi?

Nu stiu cati dintre voi va setati obiective la inceput de an?! Eu o fac deja de ceva timp si consider ca este o metoda buna sa te autoevaluezi. Atunci cand iti setezi obiective, le constientizezi si mintea ta lucreaza constat sa le indeplineasca.

Un lucru la care trebuie sa fim atenti este sa nu stabilim obiective usor realizabile. In felul acesta ne limitam. Trebuie sa ne gandim bine: Ce ne dorim? Ce realizari pe plan profesional vrem sa avem? Ce conteaza pe plan personal? Apoi sa stabilim obiectivele in functie de raspunsurile noastre la aceste intrebari.

Obiective

Daca vom seta obiective care ne fac sa actionam dincolo de limitele noastre, vom evolua ca persoana. Si, pana la urma, exact acesta este scopul nostru: sa stabilim obiective care ne ajuta sa ne dezvoltam si sa crestem continuu.

Astazi am luat la rand fiecare obiectiv pe care l-am setat pentru anul 2014 si m-am uitat sa vad daca l-am indeplinit. Sunt 7 la numar, iar anul 2014 a fost cel in care am pus accent pe cariera. Chiar asa mi-am notat in documentul Word in care am scris obiectivele la inceputul anului 2014. Si asta s-a intamplat, anul acesta am pus accent pe activitatea profesionala. Am avut 2 job-uri de la inceputul anului, un proiect la care am lucrat ocazional si blogul, in care am investit foarte mult. In plus, o perioada mare de timp am contribuit cu idei creative pentru cateva campanii. Eu merg pe premisa: cu cat ai mai multe de facut, cu atat reusesti  mai multe.

5 din cele 7 obiective s-au indeplinit, unul doar partial si unul aproape deloc. As spune ca nu stau foarte rau, mai ales ca cele mai importante lucruri s-au indeplinit.

Pentru 2015 mi-am setat obiectivele pe 2 categorii: personal si profesional. Am optat pentru aceasta optiune pentru ca am realizat ca este momentul potrivit sa pun accent pe ambele. Mi-am setat 5 obiective pe plan personal si 3 obiective mari, pe plan profesional. Nu sunt usor de realizat, dar am vointa si determinarea necesare.

 

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *