Piesă pentru frate și soră

Fă un exercițiu de imaginație și pătrunde în lumea fascinantă a teatrului cu ajutorul spectacolului “Piesă pentru frate și soră”, de Tennessee Williams. Vei face parte dintr-o poveste în care și tu vei avea un rol important. Este cel pe care ți l-ai ales atunci când ai pășit pragul teatrului pentru a viziona piesa. Rolul tău este de a fi SPECTATOR.

Te-ai gândit vreodată cum este să fii de cealaltă parte a scenei?

Câte emoții, câte trăiri și gânduri te macină sau te tulbură?!

 

Piesa pentru frate si sora

Duminică seară am avut oportunitatea să văd, la TNB, în sala Mică spectacolul “Piesă pentru frate și soră”, în care este prezentată pe de-o parte povestrea a doi frați care sunt înfricoșați/speriați de ideea de a ieși afară dupa accidentul tragic care s-a petrecut în casa lor (tatăl a omorât-o pe mama lor, apoi s-a aruncat pe geam). Pe de altă parte, povestea a doi actori care rămân închiși într-o sală de teatru și care așteaptă, în orice moment, să joace piesa care le va aduce succesul și recunoașterea spectatorilor. La acestea se adaugă lupta interioară pe care o are fiecare legată de puterea de a trece peste fricile personale, lipsa încrederii reciproce (frate/soră) și a încrederii în oameni, claustrofobia, izolarea și chiar nebunia.

“Sunt oameni pe stradă? Sunt, de asta sunt străzile: pentru a circula oamenii pe ele”.

În general, frica este un sentiment care provoacă în noi cele mai dureroase trăiri, tocmai de aceea spectacolul “Piesă pentru frate și soră” este cu atât de tulburător și  te face să meditezi și să pornești într-o introspecție imaginară.

Cu o fire impulsivă, dar jucăușă, Clare (Ioana Marcoiu) m-a surprins pe parcursul spectacolului și m-a făcut să fiu atentă la fiecare replică. Pe Felice (Istvan Teglas) l-am admirat pentru atitudinea și prestanța lui. Însă spectacolul a rămas impregnat în mintea mea, în special, datorită decorului fascinant. Scena pe care au jucat cei doi actori a prin viață mai mult ca niciodată. Am simțit că trăiesc într-un basm sau că am un coșmar, în funcție de decorul fiecărui act. Este pentru prima oară când râmân atât de impresioantă de decorul unei piese de teatru.

 

Piesa pentru frate si sora

 

Piesa pentru frate si sora

 

Producția spectacolului “Piesă pentru frate și soră” este realizată sub auspiciile Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava, în cadrul programului TNB pentru Noua Generație de creatori. Spectacolul “Piesă pentru frate și soră” a fost regizat de Iris Spiridon, iar scenografia a fost realizată de Cristina Milea.

Despre spectacol au mai scris Emil Călinescu și Raluca Uluiteanu.

Vizionare plăcută 🙂

comments

  • seo

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword....wait there's even more Now what if i told you there was a simple Wordpress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That's right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *