Produs in tara ta!

Ieri am inceput ziua cu o stire care m-a binedispus. Am aflat despre campania “Produs in tara ta”, lansata de Observator, Geometry Global si o televiziune de stiri din Romania. Este o campanie care pune in centrul atentiei produsele realizate in tara si munca depusa de oamenii pe care le fac. Scopul este imprimarea pe produsele facute in tara a unui cod de bare personalizat, care sa devina marca a tuturor marfurilor fabricate in Romania.

Avem atatea produse si lucruri de calitate realizate in Romania incat este pacat sa nu le facem cunoscute  in tara, dar si in toata lumea! Ele sunt deja apreciate de multi dintre noi, dar si de strainii care le incearca sau le testeaza macar o data. De ce sa nu afle si mai multi despre ele?

Cand locuiam in Tineretului, imi faceam cumparaturile de la Piata Norilor. Acolo era un domn care avea in fiecare zi legume proaspete, cultivate intr-un satuc de langa Bucuresti. De fiecare data cand mergeam la piata, spuneam ca ma duc la “taranul meu” (in sens pozitiv).  Imi placea sa cumpar legume de la el pentru ca stiam ca sunt din Romania, ca sunt sanatoase, ca ajut in felul acesta agricultura romaneasca si pe “taranul meu”, care de altfel era foarte prietenos si imi oferea de multe ori cate o rosie in plus, chiar daca depasea la cantar 1 kg.

Produsele romanesti se gasesc si in hipermarket-uri, farmacii sau alte magazine. Exista multe produse made in Romania in hipermarket-uri, insa nu prea ai cum sa le diferentiezi. Doar daca stii tu ca sunt romanesti (de ex: Napolact. Timisoreana, Aqua Carpatica, Fares, Kandia, Eugenia, Magura etc.). Daca nu sunt semnalizate, poti sa incerci sa citesti in ce tara sunt produse de pe eticheta. Insa, la cat de mic este scrisul, mai multe te chinui sa deslusesti ceva, decat sa intelegi. Partea buna este ca macar legumele si fructele sunt semnalizate corespunzator: “produs in Romania”. Cel putin in perioada verii, cand le gasesti in multe hipermarket-uri.

produs-in-tara-ta-harta-romaniei-codul-de-bare-346202

(Sursa foto)

Pe langa produsele alimentare, din hipermarket-uri mi-am cumparat de cateva ori produse cosmetice romanesti, care de altfel sunt foarte bune. In aceasta perioada de exemplu, folosesc crema cu extract de gutuie de la Elmiplant, samponul Gerovital Tratament EXPERTsi masca de par, de care sunt multumita.

Ne mandrim cu multe branduri romanesti, nu-i asa? Avem produse aliementare sau non-alimentare, bauturi alcoolice sau non-alcoolice, produse de igiena sau bunuri de folosinta indelungata, pe care codul de bare personalizat s-ar potrivi perfect. Esti de acord?

Tu ce branduri romanesti apreciezi? 🙂

 

 

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *