Publicitatea care sensibilizeaza

In ultima perioada am vazut foarte multe campanii si reclame bune si m-am gandit sa impartasec cu voi cateva opinii legate de acestea.
1. Cel mai greu job din lume

Nu stiu ce sentimente va creat acest video, insa pe mine m-a sensibilizat foarte mult. Daca ma intrebi care este din punctul meu de vedere cel mai greu job, eu am tendinta sa spun ca este job-ul pe care-l faci de nevoie, nu pentru ca iti place.
Dar, daca punem faptul ca a fi MAMA este un job, intr-adevar ar fi cel mai GREU, dar in acelasi timp cel mai frumos. Nu am trecut prin aceasta experienta, dar daca ma uit la mama sau la prietenele mele care au deja copii, stiu ca sa fii MAMA este un job full time, 24 din 24 h. Ele indeplinesc toate cerintele, fisa postului lor este cea mai variata, dar si implinirea pe care o au este de nedescris.

2. Candidatul/The Candidate

Nu ti-ar fi trecut prin minte ca cineva poate gandi o campanie atat de complexa numai pentru a anagaja persoana potrivita, nu? Ei, uite ca s-a intamplat!
Un proces de recrutare se rezuma de obicei la un CV, o scrisoare de intentie, un interviu si eventual un test. Dar atunci cand cauti candidatul perfect, nu este suficient!

3. Nu cauta pe Google/Don’t google it

Si voi faceti asa? Desigur, prima tendinta pe care o avem atunci cand nu stim ceva este sa intram pe google, apoi sa intrebam un prieten. Mi se pare o reactie fireasca, insa atunci cand este vorba de o problema serioasa, preferabil ar fi sa apelam la ajutorul unui profesionist sau sa ne informam de la o sursa sigura.
4. Kassensymphonie

Imi place mult sa vad ca unele companii nu uita sa implice angajatii in diverse campanii si actiuni pe care le initiaza. Aceasta reclama este dovada clara a faptului ca atunci cand angajatilor li se ofera posibilitatea sa faca ceva frumos, si eu sunt fericiti, dar si cumparatorii sunt surprinsi pozitiv.

5. Hopp

O reclama foarte simpla, dar patrunzatoare. Atunci cand nu te afecteaza o problema in mod direct, tendinta este sa nu reactionezi in nici un fel, insa de multe ori poti ajuta. E simplu, trebuie sa scrii doar un SMS!

Voi actualiza aceasta lista pe parcurs, cu reclamele si campaniile care imi vor capta atentia si care din punctul meu de vedere sunt speciale.

comments

  • Emil Calinescu

    P-aia cu don't google it o stiu. Cica unii medici o arata prin scoli, pentru a-i face pe copii sa nu se mai trateze dupa ureche. Nu mai stiu pe unde, dar cica pe la noi fusese o mini-campanie de informare impotriva tratamentelor dupa ureche. Misto rau degetul ala verde :D

    • admin

      Multumesc pentru ca ai imapartasit cu mine aceste impresii :)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *