Sunt imperfectă. Alege-mă!

Tu ce alegi când mergi la cumpărături: o legumă sau un fruct care arată perfect sau unul imperfect, dar care este la fel de sănătos? Atunci când mergem să facem piața sau cumpărăturile într-un hipermarket, de cele mai multe ori alegem produsele pe baza aspectului. Dacă nu arată perfect, evităm să le cumpărăm pentru că nu le considerăm suficient de bune.

Știai că 2014 a fost anul european împotriva irosirii mâncării? În acest sens un brand din Franța s-a gândit să facă o campanie prin care să încurajeze consumul și cumpărarea de produse imperfecte: Inglorious fruits & vegetables. Astfel ajutau atât producătorii locali, care erau nevoiți să arunce producția care nu se încadrează normelor, dar și consumatorii, care erau încurajați să mănânce minim 5 fructe și legume pe zi.

Fructe imperfecte

(Sursă)

Așa au luat naștere grotesque apple, the ridiculous potato, the hideous orange, the faild lemon, the disfigured eggplant etc. Pentru a încuraja consumul acestor produse imperfecte, supermarketul a pus prețuri cu 30% mai mici pentru ele. Totodată, le-a dedicat un loc special în magazin, semnalizat corespunzător și a oferit consumatorilor supe și sucuri realizate din legume și fructe imperfecte, care la gust nu se deosebesc cu nimic de celelalte.

Rexultatul a fost ȘOCANT DE BUN! Ce s-a întâmplat vă invit să vedeți în filmulețul de mai jos :

Voi ați cumpăra fructe sau legume imperfecte? 🙂

comments

 • Emil Calinescu

  Sunt multe de spus despre campania asta. Si cu bune, si cu rele.Eu, insa, am fost atras de titlu. Credeam ca e vorba despre tine si nu despre fructe :))

  • Sofia

   Merci pentru comentariu, Emil.Totusi, as vrea sa stiu de la tine daca ai cumpara fructe si legume imperfecte? :)

 • Emil Calinescu

  E mult de comentat. Pe scurt:1. In situatia actuala, as prefera fructele imperfecte. Stiu ca cele perfecte, nenaturale, nu au un gust atat de bun.Totusi, ma tem ca pe viitor, vazand ca cele IMPERFECTE au succes, marile ferme sa produca fructe imperfecte nenaturale. Sa programeze sa iasa fructele imperfecte. Practic, ar acapara si aceasta piata. In acest moment, forma e un indicator: daca fructul e imperfect, stii ca e natural. Daca NU-ti vei mai putea da seama de asta va fi grav.2. Tind sa cred ca aceste fructe au fost cumparate si datorita pretului. Si campania, ca au fost semnalizate si puse in sectiuni separate, si pretul au dus la acele vanzari. Daca s-ar vinde la acelasi pret si ar fi la gramada, langa cele perfecte, sa le vezi comparativ, sunt curios de vanzari. Acela ar fi testul cel mare.3. Am uitat sa zic la punctul 1: depinde de fruct. Un mar imperfect e mai bun decat unul perfect. Dar o lubenita (pepene rosu, harbuz, cum vrei sa-i zici) imperfect nu as lua in veci. Acolo forma e un indicator al gustului.O para imperfecta as cumpara. Insa o portocala imperfecta nu. Si exemplele pot continua.Gata, ca deja e prea mult :)

  • Sofia

   Intr-adevar, campania a avut succes si datorita faptului ca fructele si legumele au avut un pret special.Legat de harbuz (pepene rosu), parintii mei cultiva acest fruct si nu arata mereu perfect, dar este atat de bun la gust :)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *