Suntem o specie care iubește frumosul!

Dacă e să afirm cu sinceritate un lucru despre noi oamenii, acesta ar fi cu siguranța faptul că suntem o specie care iubește frumosul. Definit de fiecare așa cum știe mai bine!

Apreciem, admirăm, privim, analizăm, prețuim, valorificăm și în cele de urmă achiziționăm. Ne place să simțim că avem controlul asupra a ceva, că deținem bunuri materiale (casă, mașină, iaht etc.) care ne aduc împlinire la nivel personal, dar nu uităm și de partea sentimentală, care ne determină să luăm decizii bazate pe stările afective. Îmbinăm în mod perfect utilul cu plăcutul, raționalul cu emoționalul și ajungem la o simbioză desăvârșită, care se perpetuează asupra tuturor deciziilor pe care le luăm.

Achiziționăm lucruri care ne oferă un anumit statut în societate, ne mândrim cu ele și ne bucurăm când sunt apreciate de cei din jurul nostru.

Fie că vorbim de rochița perfectă pentru o petrecere, ceasul elegant la care visăm de mult timp sau o mașină inteligentă și fiabilă, toate acestea sunt alese cu atenție, entuziasm și multă grijă deoarece noi, femeile, ne atașăm mult de lucrurile pe care le avem. Toate au un loc aparte în inima noastră, au în spate o poveste care merită relatată.

Toyota

(Sursa)

În momentul în care ne decidem să achiziționăm un lucru de valoare: cum ar fi o mașină, ținem cont de multe aspecte, (altele decât detaliile tehnice, că la ele se uită bărbații):

–          prestanța

–          eleganța designului

–          culoarea

–          fiabilitatea

–          interiorul (spațios, comod etc.)

–          ușurința de a conduce

Mașina trebuie să fie „frumoasă cu un scop precis”: acela de a ne face să ne simțim bine, trăind momentul la intensitate maximă, dar cu viteza optimă 🙂

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2013.

comments

  • alma nahe

    Într-adevăr, suntem o specie care iubim frumosul, dar, în acelaşi timp, în egală măsură, o specie care produce urâtul. :)

    • SofiaF

      Fara urat nu am admira atat de mult frumosul :)

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *