Train Delivery 2014

Cine a fost în gară între 25 și 27 iulie 2014, s-a trezit cu o surpiză plăcută – Train Delivery. Un eveniment urban-feroviar, care vine în continuarea inițiativei Street Delivery, despre care am scris aici.

Multă lume s-a adunat să cunoască un pic din istoria Gării de Nord, un loc care a văzut multe la viața sa. Se spune că Gara de Nord “a văzut mai multe săruturi sincere decât Oficiul Stării Civile. Câte povești de dragoste sau trădare au început în această poartă către lume? Câte milioane de oameni s-au întâlnit pentru prima oară cu Bucureștiul? Câți au pierdut trenul și câți au plecat spre mare dintr-un impuls de moment?”.

Nu este un loc oarecare. Este un monument istoric și un bun cultural. 200 de trenuri și 10.000 de oameni trec zilnic prin ea și își continua drumul spre destinații dragi sufletului.

La Train Delivery au avut loc expoziții (Muzeul CFR), dezbateri (Salonul Regal), proiecții de filme (Sala de Spectacole), spectacole, concerte (Silvia Dumitrescu & Discotecă, Rodion, Avant’n’Gard), graffiti și multe altele. Vagonul de marfă de pe linia 14 a fost transformat într-o cafenea, librărie și loc de întâlnire, iar tabla decupată a devenit obiect de mobilier.

Paralel cu linia 14 s-au instalat corturi în care oamenii de la organizațiile neguvernamentale au venit să prezinte cauzele sociale sau de mediu în care cred și au adus argumente de cele mai multe ori presa evită să le prezinte.

Mi-a plăcut mult ideea celor de la Booktopia, care încurajau oamenii să lase un mesaj unui prieten, într-o sticlă, pe care să îl citească în 2024.

Dragi prieteni, pregătiți-vă să primiți mesaje de la mine.

Eu v-am scris 🙂

IMG_1498

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *