Usturoi, de Radu Bazavan

Usturoi au ceapă?

Ambele din aceași “familie”, cele 2 legume și-au găsit o nouă poveste în filmul “Usturoi”, de Radu Bazavan.

Cu mici excepții, care țin de partea tehnică, filmul m-a impresionat mult. Pe lângă faptul că am râs în cea mai mare parte a timpului, mi-a plăcut felul în care personajele și-au jucat rolurile, muzica (apare și o piesă gypsy-rap) și povestea expusă.

Un film simplu, despre visul unor copii simpli, unul român și altul țigan, dintr-un sătuc ardelenesc din Sălaj, care visează să fie actrori. Nu te-ai aștepta de la niște copii obișnuiți, din clasa a III-a, naivi încă și lipsiți de experiență, să se arunce la un drum atât de mare, în urmarea visului lor (să ajungă la Hollywood-ul românesc – în Cluj). Replicile copiilor te lăsa fără cuvinte (fotbaliștii trag prafuri pe nas, poiticienii au mulți bani, dar mint prea mult), iar bătălia dintre clanuri (Usturoi vs Ceapă), te va amuza pe măsură. Puterea banilor, nunta interzisă, fuste colorate, ospețe pe măsura buzunarului sau chiar mai mult, muzică de calitate, maneliști și multe alte elemente cuprinse în film te fac să te regăsești în realitatea actuală, care parcă pare a fi desprinsă dintr-un film.

Impresionant este faptul că doar două personaje sunt interpretate de actori profesioniști, restul fiind oameni obișnuiți. Însă chiar asta îi dă un farmec aparte filmului. Îl recomand tuturor celor care apreciază umorul și vor să vadă un film amuzant, într-o seară relaxantă de vineri.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=H2BpNRlAjvo&w=854&h=510]

Filmul “Usturoi” este realizat de Radu Bazavan, cunoscut în online ca groparu.ro și prietenul sau, Lucian, stabilit în America. Felicitări pentru inițiativă!

Mai multe despre acest film poți citi aici.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *