Cum e viata cu doi copii?

De cand am devenit mama de 2 copii, primesc aceeasi intrebare de nenumarate ori. Cei din jurul meu sunt curiosi sa afle cum e viata cu doi copii?! Intrebarea este precedata apoi de o serie de alte intrebari: Mai ai timp pentru tine? Ce faci cand ambii copii vor in brate in acelasi timp? Ai mai face un copil la distanta mica unul de celalalt?

Acum, ca a trecut aproape 1 an de cand am devenit mama de baiat si de fata, am zis ca este momentul potrivit sa ma pronunt si eu pe acest subiect. Sa fii mama de 2 este un pic mai greu decat sa fii mama de un copil. Mai simplu si la obiect nu o puteam spune!

Intr-adevar, lucrurile se complica putin atunci cand ai doi copii, dar in mare responsabilitatile sunt acelasi, zi de zi: gatesti pentru ambii copii, le faci baita, te joci, iesi la plimbare cu ei, le pregatesti activitati pentru dezvoltarea lor, esti arbitru in momentele delicate etc. Intr-un an de zile au fost doar cateva momente in care am simtit ca ma depaseste situatia. Seri in care ambii copii voiau in brate la mine in acelasi timop si cum ambii sunt mici si nu inteleg ca nu este posibil, acest lucru solutia a fost sa ii tin in brate pe amnadoi. Chiar daca uneori simteam ca mi se rup mainile, ca nu mai pot, ca cedez de oboseala, am avut in mine puterea si taria sa trec peste moment, sa ii imbratisez, sa le ofer caldura si iubire mai ales in momentele in care simteau nevoia asta.

Sunt seri in care adorm alaturi de copii la 21:00. Si “adorm” este putin spus, efectiv pic moarta de oboaseala. Nu am energie sa ma ridic din pat nici pentru a merge la un dus.

Sunt seri in care astept ora de somn a copiilor pentru a ma relaxa putin, pentru cateva minute doar eu cu mine.

Sunt zile in care lucrurile se aliniaza atat de rau, incat am intreb oare cu ce am gresit?!

Dar mai sunt si restul zilelor si serilor, care sunt considerabil mai multe, in care nimic din cele de mai sus nu conteaza si care imi confirma ca viata cu 2 copii este cel mai minunat lucru care mi se putea intampla. Si cand va fi momentul sa apara si al treilea copil (pe care ni-l dorim), sunt sigura ca va fi cel putin la fel de frumos!

Zi de zi este alaturi de mine sotul meu, care ma ajuta, se implica si este un partener de incredere. Acesta este un alt element fara de care viata cu doi nu ar fi atat de frumoasa.

De asemenea, sunt norocoasa ca am din cand in cand ajutoare. Cred ca acest lucru conteaza enorm. In momentele in care simt ca energia mea se apropie de zero, vine in vizita mama sau soacra. Ajutorul oferit de ele imi permite sa am putin timp pentru mine, sa ma mai relaxez, sa ies cu prietenele sau pentru alte activitati pe care altfel nu le-as putea face pentru ca nu as avea cu cine sa ii las pe cei mici.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *