A4Action Grow – voluntariatul prinde aripi la Snagov

Intotdeauna am apreciat oamenii care se implica in comunitate si fac proiecte care aduc valoare societatii. Iar cand o persoana se gandeste sa faca un proiect pentru comunitatea si locul in care s-a nascut si a crescut, este de admirat cu atat mai mult. Sunt amintiri frumoase care ne leaga de aceste locuri, pe care nu le uitam niciodata. Si daca putem sa facem ceva ca sa imbunatatim sau sa contribuim la dezvoltarea si schimbarea lor in bine, de ce sa nu o facem? Fiecare cum poate! Putem face donatii, ne putem implica in luarea deciziilor, putem ajuta persoanele defavorizate sau putem fi voluntari.

Cu ajutorul A4ACTION – Asociatia pentru Initiative si Dezvoltare Continua, in frunte cu Iuliana Pavel, voluntariatul prinde aripi si la Snagov. Asociatia face de cativa ani proiecte pentru tinerii din Snagov, iar luna aceasta a lansat A4Action Grow, in parteneriat cu Centrul de Voluntariat Cluj Napoca. Proiectul isi propune sa imbunatateasca capacitatea membrilor Asociatiei A4ACTION de a-si extinde aria de interventie in domeniul voluntariatului, considerand voluntariatul drept o resursa viabila pentru solutionarea unor probleme cu care se confrunta comunitatea din Snagov.

Imagine-comunicat

Activitatile principale ale proiectului constau in: organizarea si desfasurarea unor sesiuni de formare in domeniul Managementul Voluntarilor pentru voluntarii actuali ai asociatiei A4ACTION; selectia a 10 voluntari din randul tinerilor din Comunitatea Snagov; organizarea si desfasurarea unui program de voluntariat pentru cei 10 voluntari recrutati; organizarea si desfasurarea unor programe de formare pentru cei 10 voluntari recrutati; realizarea unei campanii de promovare a voluntariatului in randul a 500 persoane din mediul rural.

Multi tineri din Snagov nu stiu care sunt beneficiile voluntariatului si de ce trebuie sa faca munca voluntar/gratuit, iar proiectul vine in solutionarea acestei probleme. Informarea este un pas important si necesar. Daca tinerii vor constientiza importanta voluntariatului pentru dezvoltarea lor, dar si a comunitatii din care fac parte, in Snagov vom asista la schimbari majore datorate lor. Tinerii vor realiza faptul ca facand voluntariat invata zi de zi lucruri noi, care ii ajuta sa evolueze si ii face sa capete incredere in ei si in capacitatea lor de a SCHIMBA ceva. Ulterior, implicarea si comportamentul lor poate fi o sursa de inspiratie si pentru oamenii din jur, care vor aprecia energia si dorinta voluntarilor de a FACE lucruri.

Felicitari  asociatiei A4ACTION pentru initiativa si mult succes in implementarea proiectului. Sa se lase cu multi voluntari dornici sa se implice.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *