Webstock 2013

Unde în altă parte poți afla despre noutățile care au apărut legate de social media, decât la Webstock?!

Am ajuns pentru prima oară la aceste eveniment, de care auzisem de ceva timp, dar pe care îl ratasem din diverse motive. Voiam neapărat să particip la micro-conferințe, în special la Secțiunea “Blogging & Social Media”, unde au vorbit Monica Jitariuc- Managing Director, The Practice, Vali Petcu – Blogger, Zoso.ro, Ana Maria Baciu – Partner, NNDKP și Radu Dumitru – Blogger, nwradu.ro, în prima secțiune și Mihai Zmenta – Videoblogger, Youtube, Bogdan Zarchievici – Fondator, FoursquareMap și Robert Katai – Blogger, markataing.com, în a doua sesiune.

Voi reda în continuare câte 3 idei de la fiecare vorbitor, care mi-au rămas întimpărite în minte:

Monica Jitariuc a vorbit despre reputație și construcția unui brand în online, evidențiind câteva aspecte foarte importante:

–       Importanța stabilirii obiectivelor, cât și existența unor principii după care să te ghidezi;

–       Să-ți cunoști publicul țintă și să-l fidelizezi prin calitatea articolelor publicate;

–       “Laudă-te tu/pe tine/te!” – să înveți să te promovezi atât în rândul prietenilor, cât și în rândul agențiilor de publicitate.

Vali Petcu ne-a încântat cu umorul lui caracteristic. De la el am aflat ce nu trebuie să lipsească de pe blogul unei persoane:

–       Datele de contact

–       Campaniile care au ca target publicul țintă al blogului (nu campanii total diferite de subiectele abordate pe blog);

–       Activarea comunității (să îndemni cititorii să se implce, să scrie comentarii, să aprobi compentariile în timp util etc.).

Ana Maria Baciu a abordat un subiect foarte interesant: proprietatea intelectuală în mediul online.

–       Legea 8/1996 (va las pe voi să o citiți) și drepturile patrimoniale vs cele morale;

–       Dreptul de autor nu se înregistrează, însă dacă vrem să ne asigurăm că opera noastră nu va fi copiată, o putem înregistra la: RNO, plicul cu idei – OSIM, plic autoadresat, o putem depune la un notar public;

–       Este protejat modul în care este scrisă o idee, nu ideea propriu-zisă.

Radu Dumitru ne-a vorbit despre link-urile de afliere, un domeniu despre care nu știam prea multe informații.

–       Practici rele (prescurtarea link-urilor, link-uri afiliate pe imagini etc.) vs practici bune;

–       Link-urile de afiliere sunt bune pentru că bloggerul primește bani, în timp ce cititorul află de oferte bune;

–       O nouă modalitate de a face bani din blog.

Mihai Zmenta ne-a povestit despre traseul său cu vblogul, despre planurile de viitor, oferindu-ne câteva sfaturi legate de partea tehnică.

Bogdan Zarchievici ne-a vorbit despre FoursquareMap, utilitatea sa pentru mediul business și numărul de utilizatori în România (care este în creștere).

Robert Katai și-a exprimat opinia legată de “generatorul de emoție vizuală” – Instagram, campaniile realizate  prin această rețea socială, care în opinia sa, reușește să umanizeze un brand.

Am plecat de la Webstock 2013 cu multe informații și sfaturi legate de campaniile care pot fi realizate prin intermediul rețelelor sociale, cât și cu multe relații de prietenie cu bloggeri care fac din mediul online un loc mai  prietenos și mai surprinzător.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *