10 idei de la SMSBucuresti

SMSBucuresti a implinit anul acesta 10 ani! Au fost 10 editii in care subiectul “social media” a ocupat loc de frunte in cadrul prezentarilor si discutiilor pe care le-au avut invitatii si participantii.

smsbucuresti

Care este nivleul urmator? Ce rol vor avea retelele sociale in campaniile de comunicare? Dar bloggerii? Care sunt cei mai influenti bloggeri si ce relatie au cu agentiile si invers? Haideti sa descoperim impreuna raspunsurile la aceste intrebari!

  • Daca din 2005 pana in 2015 am asistat la decada de entuziasm, acum a inceput o revolutie in social media, iar momentul post-colectiv a avut un rol definitoriu in acest sens. Asistam la schimbari majore care tin de: brand, retele sociale, oameni, de modul in care se fac vanzarile si publiciatea. Brandurile isi ajusteaza site-urile si le fac user friendly & mobile si se asociaza cu persoane relevante si reprezentative pentru ei. Reteaua Facebook a devenit “the second internet”. Acum sunt pe val: Facebook, Instagram, Whats up, Snapchat, influencerii si continutul relevant. (Mugur Patrascu)
  •  In Romania 56% dintre persoanele care au peste 16 ani citesc bloguri. Exista mai multe tipuri de influenceri: the originals, extants, heroes, almost human, hunters, the leftovers, the returned, the tomorrow people. Influencerii sunt foarte activi si prezenti pe mai multe retele sociale in acelasi timp. Iar pe viitor, brandurile vor pune pe primul loc relevanta unui influencer in detrimentul reach-ului. (Manafu)
  • Zona de banking este din ce in ce mai prezenta in online si va investi in social media, lansand inacelasi timp servicii specifice pentru a ajunge la consumatori. (Virginia Otel)
  • Am trecut de la era rationala (produsul nostru este cel mai bun), la era emotiilor (brandul nostru te face sa te simti bine), la era sensului (scopul nostru este sa facem bine in lume, este vorba de mai mult decat despre produs sau brand). (Bogdan Nitu)
  • “Concetrati-va pe sens si veti sti ce sa faceti in social media”! (Bogdan Nitu)
  • Revista Biz, in colaborare cu o agentie de publiciate, a lansat campania #suntuntaran. Despre ideea campaniei si de ce este atat de speciala va invit sa descoperiti aici.

suntuntaran

  • In luna martie incepe editia a doua a Scolii Flanco, un proiect dedicat tuturor persoanelor care sunt pasionati de gadgeturi si tehnologie, fotografie, blogging, travel, vblogging si branding. Inscrierile se fac pe site.
  • 80% dintre bloggeri prefera sa colaboreze cu agentiile in detrimentul companiilor, insa exista multe suparari in ambele tabere. Pe de o parte bloggerii nu sunt multumiti de relatia cu agentiile (ii contacteaza pe ultima suta de metri, nu le ofera tip pentru a fi creativi etc.) si intarzierile care tin de plata pentru serviciile oferite, iar agentiile de profesionalismul bloggerilor (nu sunt creativi, preiau textele, nu sunt sinceri legat de traficul blogului si rezultatele campaniei in care au fost implicati etc.). (Marta Usurelu)
  • Atunci cand bloggeri vor gandi ca antreprenori, vor incepe sa aiba rezultate. (Cristian China Birta).

Totodata, asa cum ne-am obisnuit, la SMSBucuresti au fost anuntate in direct mai multe topuri care tin de activitatea bloggerilor si a agentiilor.

Top-20-bloggeri-cu-Agentii-798x776

Strategie

Strategie

Tehnologie-798x866

Parenting-modif-798x1225

La inceputul anului viitor, cand se va anunta topul bloggerilor de parenting din 2015, imi doresc si numele blogului meu sa se regaseasca printre cele de mai sus 😛

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *