"Cartea despre vânzări", de Tom Hopkins

Vânzările – un domeniu pe care nu-l iubesc atât de mult, dar care stăpânit bine te ajută să ajungi acolo unde ți-ai propus.

Zilnic, prin ceea ce facem, spunem sau realizăm, de fapt încercăm să vindem o idee, un proiect, un produs sau de ce nu, chiar pe noi. Fiecare în felul său: apelând la diverse tehnici, aplicând strategii sau pur și simplu fiind natural.

Cartea despre Vanzari

(Sursa)

Determinată de dorința de a reuși să-mi impun punctul de vedere și de a-mi exprima ideile și opiniile cât mai concis, am decis să citesc cartea scrisă de Tom Hopkins – “Cartea despre vânzări”.

În continuare, voi scrie câteva citate și sfaturi pe care le oferă autorul în carte și care mi se par utile indiferent de tipul vânzăre pe care încerci s-o faci.

1. Tu ești bunul cel mai de preț de care dispui. Investește timp, efort și bani în instruirea, îngrijirea și încurajarea celui mai de preț bun de care dispui.

2. Principala ta unealtă – acea deschizătură de pe fața ta numită gură – trebuie să fie folosită cu încredere.

3. “Golește-ți punga în folosul minții și mintea îți va umple punga cu aur.” – Benjamin Franklin.

4. În vânzări nu apela la logica, ci la sentimente.

5. Sentimente care te determină să cumperi: culoarea și stilul, mândria de a deține ceva, vanitatea, siguranța, prestigiul și statutul, ambiția, schimbarea locului de muncă, presiunea din partea semenilor, sănătatea, autoperfecționarea, dragostea arătată familiei, familia se mărește, familia se micșorează.

6. Oamenii vor să dețină lucruri, nu să le cumpere.

7. Majoritatea cumpărătorilor reacționează la cuvintele ce formează imaginea proprietarului chiar dacă nu dețin compania sau organizația pentru care cumpără.

8. Cele 3 adevăruri fundamentale:

–          Modul în care apreciezi ce faci determină modul în care te autoapreciezi

–          Modul în care te autoapreciezi determină eficiența muncii tale

–          Eficiența muncii tale determină cât vei câștiga

9. Autoacceptarea este precum calciul pentru oasele personalității noastre.

 10. Nu considera niciodată că eșceul este un eșec, ci doar ocazia favorabilă de a-ți exersa tehnicile și de a-ți perfecționa modul de lucru.

11. Nu sunt judecat în funcție de numărul de eșecuri, ci în funcție de numărul reușitelor, iar numărul reușitelor este direct proporțional cu numărul de dăți în care aș fi putut da greș, dar am continuat să încerc.

12. Reinhold Niebuhr spunea: “dă-ne seninătatea de a accepta ceea ce nu putem schimba, curajul de a schimba ceea ce putem și înțelepciunea de a face deosebirea dintre ele”.

13. Vânzarea nu este o activitate izolată, care se face în vid – reprezintă firele din care este țesută pânza societății noastre.

14. Trebuie să fac cel mai productiv lucru posibil în fiecare moment din viață.

15. Să fii nenorocit este un obicei, să fii fericit este un obicei, iar alegerea îți aparține.

16. Nu există limite ale dezvoltării tale, cu excepția limitelor pe care ți le impui tu însuți.

17. Succesul este un obicei. Nu există unul mai bun pe care să îl poți transmite.

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *