#puritate

Știți momentul acela în care stai culcat pe iarbă, înconjurat de flori de câmp, păsărele care îți încântă auzul cu sunetele lor, gâze mici care se urcă pe mâna ta sau te gâdilă pe picior și cerul albastru și senin de-ți pătrunde sufletul?!

Sau seara de vară în care ai decis să te bucuri de o plimbare sub clar de lună, în văzul stelelor și în care te lași surprins de sunetul chiriacilor și răcoarea plăcută care se lasă ușor peste sat sau oraș?

Sau limpezimea apei de mare în care-ți vezi perfect picioarele și fiecare pas pe care-l faci și care-ți dă impresia de curățenie profundă?!

Sau albul hainelor înșirate pe sfoara din fața casei și mirosul îmbietor și plăcut pe care-l au atunci când le îmbraci prima oară după spălare?!

Sau gestul sincer pe care îl observi la o femeie care oferă un măr unui copil pe stradă și bucuria din ochii acestuia?!

Sau sentimentele profunde exprimate involuntar și cu grandoare în cele mai neobișnuite locuri sau momente, când simți că atunci trebuie să reacționezi, să spui, să faci, să oferi sau să dăruiești?!

Sau vocea pătrunzătoare de la care ți se face pielea de găină de fiecare dată când o auzi și care îți inundă fiecare părticică a corpului?!

Sau zâmbetul unui bebeluș care stă cuminte în brațele mamei sale și care te hipnotizează cu privirea lui și mișcările necontrolate?!

Sau cartea pe care nu o mai poți lăsa din mână deși este miez de noapte și care te pătrunde cu fiecare filă citită?

Sau coala albă în fața căreia ai stat ore întregi până la momentul de inspirație profundă și creație și care te transpune, cu fiecare linie trasată, într-o stare în care pierzi noțiunea timpului?!

Sau momentul în care ești primul care încearcă, gustă, face, taie, atinge, simte sau vede un lucru, o ființă, o acțiune, o întâmplare?!

Vă regăsiți în unul dintre aceste momente? Ce credeți că au în comun? Care este cuvântul care le-ar caracteriza?

O fi ceva care îmbină candoarea, curățenia, naturalețea, limpezimea, autenticitatea, sinceritatea, unicitatea și inocența? Ceva care este dincolo de obișnuit, uzual, ordinar, comun etc.?

Dacă nu ați descoperit încă despre ce este vorba, cred că e timpul să vă spun eu: este un cuvânt pe cât de simplu, pe atât de rar. Este vorba de PURITATE așa cum o vedem noi, o simțim și o regăsim în anumite momente, gesturi, acțiuni sau lucruri. Acel fapt care ne dă un sentiment de nedescris, care ne face să vedem și să apreciem oamenii și lucrurile diferit.

Expuneți și tu punctul de vedere legat de semnificația cuvântului puritate în cadrul unui concurs Instagram, organizat de reprezentanții AQUA Carpatica. Tot ce trebuie să faci este să urmărești aquacarpatica pe Instagram și să fotografiezi sau să uploadezi o poză folosind hashtagul #puritate.

Puritate

(Sursa)

Îndrăznește să-ți afirmi opinia!

Sunt curioasă să văd ce semnificație atribui tu cuvântului puritate 🙂

Articol scris în cadrul competiției SuperBlog 2013

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *