Acasă / Home este pe Pământ

Acasă/Home este locul unde te simți bine oricând, unde căldura dată de spațiul de locuit nu poate fi înlocuită cu nimic, iar decorul îți dă o stare de familiaritate și liniște pentru că este îmbibat de amintiri frumoase în familie. Ce faci însă dacă ești nevoit să-ți construiești o nouă casă, în altă țară /lume? Cum ajungi să redai acea stare de confort interior pe care doar cuvântul ACASĂ ți-o transmite?!

Suntem oameni și ne adaptăm. Așa face și un grup de extratereștri, numiți Boov. Ei caută un loc în care să se ascundă de dușmanii lor și pe care să îl considere cămin/casă. Astfel ajung pe Pământ, locul ideal pentru o viața pașnică și furmoasă. După ce cuceresc Pământul și mută oamenii pe alte continente, apare și prima provocare. Unul dintre Boovi – Oh, trimite un email către toți extratereștrii în care îi invită la un party. Și cum dușmanii lor sunt tot extratereștri, email-ul urmează să ajungă și în căsuța lor poștală. Ce se întâmplă mai departe veți descoperi în filmul animat, care poate fi văzut deja în cinematografe. 🙂

Acasa

Ce vreau să vă mai povestesc despre pelicula Aacsă/Home este faptul că de aici copiii pot învăța ce înseamnă PRIETENIA și dragostea pentru cea mai importantă ființă din lume – MAMA.

Un lucru care m-a pus puțin pe gânduri este faptul că filmul, fiind dublat în limba română, folosește în mod special câteva dezacorduri gramaticale, care pot fi interpretate atât pozitiv, cât și negativ. Pe de-o parte, folosirea lor face filmul mai amuzant și îi dau un umor aparte, pe de altă parte copiii pot crede că așa este corect să spui acele cuvinte și le pot repeta. Aici intervine rolul părinților, care trebuie să le explice copiilor care este varianta corectă.

Filmul Acasă/Home, de Tim Johnson este distribuit în România de Odeon Cineplex și îi are în rolurile principale pe Rihanna, Jim Parsons și Jennifer Lopez.

 

comments

Adauga comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *